Seçmen Kılıçdaroğlu’na yakın, listelere uzak…

Seçmen Kılıçdaroğlu’na yakın, listelere uzak…

ABONE OL
17 Nisan 2023 20:34
Seçmen Kılıçdaroğlu’na yakın, listelere uzak…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Biz Togg diyoruz, muhalefet soğan” karşılaştırmasının ortaya koyduğu sonuç şu olmalı; siz yapılan yollara, köprülere, Togg’a, betondan yapılara bakın, soğanla, ekmekle, şekerle, besin ürünleriyle kafanızı yormayın!

Karşılaştırma Aziz Nesin’in ileri sürdüğü, insanlar iyi beslenemediğinden dolayı aptal/ salpa/ cılız kaldığı, her canlının iyi beslenme hakkı olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor! Besin ürünlerine ulaşımı bir yana bırakın, yurttaşın uzanamayacağı uzaklıkta bulunan çalışmaları gözünün içine batırarak anlatmak da işin bir başka boyutu…

“Soğan” demekle de yetmiyor! Kiminle, hangi koşullarda, nasıl yapıldığı da önemi olmalı! Geçmiş beş yılda görev yapıp da, taşı gediğine oturtamayanlarla yolun sürdürülmek istenmesi insanın aklına bambaşka düşünceler getiriyor! Yıllardır “muhalefetlikten” kurtulamamanın ortaya çıkardığı “ders” eğer bu listelerse; yurttaşın umuduna yazık!

***

“İktidarın” dediklerini, verdiği sözleri dinlemiyorum! “İktidar” diyoruz değil mi? Daha neyin sözü? Ekranları karartan sözcülerine bakılırsa, verilen sözler için “o gün bu gün”!

Ah bir inanabilsem!  “Ne istediler de vermedik” denerek verilenlerle, bugün verilen “sözlerin” bazıları yerine getirilebilirdi örneğin! Tarımı, hayvancılığı bu denli bitirmek için girdi zamları yerine desteklenmiş olsalardı, bugünkü işsizliğin bir bölümü olmayacaktı örneğin! “İmar affı” denilen saçmalıklar yaşanmasaydı eğer, bunca sağlıksız yapılar kullanılıyor olmayacaktı örneğin! İnsanlar düşüncelerinden dolayı kıskaç altında olmasalardı eğer, bu yaşanan korkular olmayacaktı örneğin!

Onun için sözüm “iktidarın” verdiği sözlerde değil, “muhalefetin” oluşturduğu listede olacak!

***

Ekranlara videolu açıklamalarla çıkan Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözlerden daha çok, “ittifak” içinde gelişen “liste” konusu güncel tutuluyor haklı olarak! Bunu yalnız “iktidar” kanadı değil, “millet ittifakı” içinde olanlar, “muhalefeti” destekleyenler, “değişim” isteyenler de konunun güncel kalmasını istiyor!

Politikacılar “iktidar” olmasalar bile yitirecek “bir şeyleri” olmayacak! Yine ay sonu geldiğinde on asgari ücrete denk aylıklarını alacak, bir dönem “vekil” olmaları bile yaşam boyu “emekli aylığı” almalarını sağlayacak, bir de “hükümet” olmaları durumunda başka ayrıcalıklara kavuşacak…

Halkın yirmibir yıldır çektiği ne çabuk unutuluyor da, bir çırpıda “vekilini” belirleme gücü bile elinden alınabiliyor, çok önemli bir “süreçten” geçildiği öne sürülüyor, “kurmayların” belirlediği isimlerin “desteklenmesi” isteniyor, sonra da “halkın istenci” deniyor!

Kimse kendini kandırmasın; “muhalefetin” seçmeni, listesinde yer alan isimlerden hoşnut değil! Bunu Adana’da ya da diğer kentlerde görmüyor olmak algının ilerisine geçmeyecektir! İktidarın “biz Togg diyoruz, muhalefet soğan” karşılaştırması bile, seçmenin bu tutumunun önüne geçmiyorsa eğer, şapkanızı öne eğip düşünmelisiniz!

15 Mayıs sabahını,  “muhalefet” gözüne at gözlüğü takmadan şimdiden düşünmeli; Kılıçdaroğlu’nun yanında olan seçmenin vekil listelerinden uzak durmasının nedenlerini sorgulanmalı; saatler sonra son olacak!

170423

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP