“Patron sizsiniz”

“Patron sizsiniz”

ABONE OL
25 Nisan 2023 09:29
“Patron sizsiniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Fox Tv’de, haber sunuculuğu yapmaya başladığı ilk günden bu yana Selçuk Tepeli’nin yinelediği “patron sizsiniz” için kaç gün kaldı şurada… Yurttaş  “iktidarı” da dinliyor, “muhalefeti” de dinliyor, geçmiş yılları da çok iyi anımsıyor!

Gerek “iktidar”, gerekse “muhalefet” trollerinin “algı” oluşturmak için gerekli/ gereksiz, yurttaşın yaşamında pek de yer bulmayan bir sürü konuyu gündeme taşıma uğraşı verseler de; bu gün için görüştüğüm birçok kişinin “bu güne değin bunlara verdim, şimdi n e yapacağını düşünenlerdenim, etin/ soğanın şakası olmamalı” dediğini de biliyorum!

Şurada ne kaldı seçime? Bir topluluk düşünün; karşılarında da hem “iktidardan”, hem de “muhalefetten” konuşmacılar… Yurttaşın karşısında açtıkları/ kaşıdıkları konuları düşünün! Karşılarında kendilerini dinleyen seçmenin “daha iyi yaşaması” için aradıkları bir çözüm yolu yok! Haydi gelip Adana adayları söylesin, “geçtiğimiz beş yılda ne yaptınız, insanların ekmeğini küçülttünüz, doymasını unuttunuz, alım gücünü yerle bir ettiniz” demem mi?

***

Yok, öyle değil ama. “Vatan millet, Sakarya” sesleri yükseltiyorlar bir de… En güzel bu yurdu onlar sever, en güzel onlar özveride bulunur, en güzel bu yurdun insanını onlar kollar! İzleyen kalabalığın duymak istediği bu “sevme” yarışı sanki! Bir tartısı/ tartacı var sanki!

Başka kentleri yer yer duyarken, geçtiğimiz hafta Adana’da “bir kamyon kaçak Afganlı” yakalandığı duyuruldu! “İktidarın”, sınırları nasıl koruduğunun “sevmesinin” içinde hiç önemi yok mu? Ellerini/ kollarını sallayarak yayımladıkları videoların hiç kaygılanacak yanı yok mu?  Deniz kıyılarında, dinlence yerlerinde, birçok kentin belli bölgelerinde cirit atan taşı sıksa suyunu çıkaracak güçte olan “kaçak” gençlerin açıklamasını yapacak biri neden çıkmıyor da “sevme yarışına” giriliyor; anlayan var mı?

***

Bu yurdun insanları doğdukları/ yaşadıkları bu toprakları sevdiklerince, bu topraklarda da doymak istiyor! Komşusunu bilmek, mahallesini tanımak, ülkesinin doğal yapısına/ konuma göre yaşamak istiyor! Toprağını gönlünce ekebilmek, suyunu özgürce kullanabilmek, havasını solumak istiyor! Yeraltı/ yerüstü doğal varsıllıklarını da, bilimini de, bilgisini de, başarısını da, öz kaynaklarına katma değer katılmasını da görmek istiyor! Burada doymak, iyi yaşamak istiyor; hepsi bu!

Halkın “patronluğunu” kanıtlayacağı seçime kaç gün kaldı ki, şunun şurasında? Şu an iş başında olan, yirmi yıldır da değişmeyen gücüyle “iktidarın” söyleyecek söz bulabilmesi yurttaşın kendini “daha iyi” anlatamamasından değil, “muhalefetin” bunca “eğrilerine” karşın solgun/ salpa/ utangaç duruşudur!

Tepeli’nin dediği gibi “patron sizsiniz”, kararı siz vereceksiniz; kurmayların belirlediği adayları önünüze koyup “tıpış tıpış destekleyin” diyeni de, beslenemeyen yurttaşa “soğanın cücüğü ile oynayın, Togg’la övünün” diyeni de tartacına koyacak sizsiniz!

240423

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP