Özgan’ı ben bilmiyormuşum! 

Özgan’ı ben bilmiyormuşum! 

ABONE OL
22 Nisan 2023 14:30
Özgan’ı ben bilmiyormuşum! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Kazım Özgan’ı nasıl bilirsin” diye sorsalar, düne değin “iyi biliyorum” diyeceklerden biriydim! Öncesinde kendini tanıtamamış olmasından olsa gerek, ikincisinde AKP’den aday olarak yola çıkması Kozan’da bilinmesine/ tanınmasına neden olmuştu! O seçim öncesinde yazdığım bir yazı sonrasında da, tanışmıştık!

Kozan, siyasilerin “el uzatmakta” cimri bir kent olduğunca, yerel yönetimlerin de pek başarılar gösterdiği bir yer olmamıştı! Özgan, iktidar partisinin belediye balkan adayıydı! Özgan’ın, Sivas’tan gelen haberleri de olumluydu, kazanmasının Kozan için “iyi” olacağını köşeme taşıyordum!

Yazıyordum ya; her yazıdan sonra geliyordu, her gelmesinde “yeni sözler” veriyor/ köşeme taşıyordum! Aynı dünya görüşünü taşımamış olsak da, Kozan için anlaşabiliyorduk!

***

AKP’nin Avrupa’da “insan hakları” peşinde koşuşturduğu, o dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı bile etkilediği unutulmamalı! O, umut dolu sürecin Kozan Belediye Başkanı’ydı, Kazım Özgan! Arkasında “iktidarın” olması, bir yandan da dönemin AKP’nin güçlü isimlerinden Abdüllatif Şener’le iyi ilişkileri konuşuluyordu.

Yıllardır dokunulmayan Kozan Kalesi gün yüzüne çıkıyordu, adını medyadan duyduğumuz isimler Belediye sinemasında sempozyumlara geliyordu, organize sanayi unutulmamıştı, o dönemde tartışma konum olan “çevre yolu” gündemden düşürülmüyordu, kentin unutulmaya yüz tutmuş tarihsel dokuları olan yapılar canlandırılamaya çalışıyordu, yine o dönem Beypazarı Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş’ı Kozan’da ağırlamakla kalmıyor iki kentin “kardeş kent” olmasını sağlıyordu.

Gerek ilk, gerekse ikinci dönemde, “iktidarın” da gücüyle Kozan’da alışık olunmayan yenilikler gerçekleştirdi!

***

Her çıkışın, nedenlerle dolu inişi de oluyor! O nedenle de, bir dönem dışarıda kalmasının ardından geçtiğimiz dönem, “adaylık konusunda ne düşündüğünü” sorduğumda, partisi AKP’nin o günlerde çok konuşulan Fetö soruşturması nedeniyle aday yapmayacağını da biliyordum! Bu arada dönemin MHP’li Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün İYİP’le anlaşması da, “iktidar” karşısında bir boşluğun doğacağını ortaya koyuyordu; Kozanlı, Öztürk’ten beklediğini bulamamıştı!

Özgan’in Saadet Partisi adaylığı böyle başladı! Daha önce Öztürk’ün kazanması için destekleyenlerin, bugün Özgan’ı desteklemesi o denli zor değildi! Seçim sonrasında sancılı bir süreç yaşandı, ezici çoğunlukla seçimi kazanan MHP’li Nihat Atlı’ya bazı yargısal konular nedeniyle verilmeyen belediye mazbatası, yaklaşık yarısı kadar oy alan Kazım Özgan’a verildi! Özgan, üçüncü kez başkan oldu!

***

Özgan’ın, kafasında kurguladığı neler var bilmiyorum! Daha düne değin belediye meclisinde karşısında olanlar AKP’lilerdi! Anakent Belediyesi’nde yaptığı konuşmada, “iktidarın” kendini nasıl zora sürüklediğini anlatıyordu! Kozan’dan bildiğim gazeteciler birkaç gün önce düzenlenen bir oruç açımında “iktidara” demediğini bırakmamıştı!

Fetö, PKK konusundaki sözlerine girmek bile istemiyorum! Sözün özü; şu an AKP’ye katılan, son seçimde birçok yakınımın, tanıdığımın oy verdiği Özgan’ı ben bilmiyormuşum!  200423

 

—————————————————————————————————-

ŞEKER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN, GÜNÜ ŞEKER TADINDA YAŞAYIN.

—————————————————————————————————–

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP