Liste öncesi son yazı…

Liste öncesi son yazı…

ABONE OL
7 Nisan 2023 10:15
Liste öncesi son yazı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Önseçim yapılması yerine, Genel Merkez’de yapılan görüşmeler sonucunda oluşturulacak liste öncesinde yazacağım “son yazı” bu!

Bundan sonra ne yazacaklarımın, ne de yapılacakların bir önemi olacak mı bilmiyorum! Aday Adaylarının, Ankara’ya çağrılarak/ görüşmeler ardından yapılan sıralama ne denli seçmenin yüreğini serinletecek, ne denli gönül rahatlığıyla sandığa gitmesini sağlayacak; göreceğiz!

***

Şunu söyledim: Millet İttifakı’nın önünde “durduramayacağı” bir potansiyel var! Yirmi yıllık “iktidarın” değişmesini istiyor! Her gün küçülen ekmeğinden, azalan alım gücünden, doymamasından, çocuklarını sevindiremeyişinden, sokakta istediği gibi yürüyememesinden, yaşamın önünde başının öne eğilmesinden dolayı kaygısı büyük!

Millet İttifakı’nı “bir kez” olsun denemeyi yeğleyecek!

***

CHP’nin, CHP’yi bırakmaz “emekçileri” için geniş bir parantez açmaya gerek var! Sorun ne olursa/ olsun, kaygı ne denli büyük olursa/ olsun; oluşturulacak liste seçmenin aklına tersse, beklenmedik isimler listenin ön sıralarında yer bulursa, Adana’da ikinci Ekmelettin olayını yaşatırlar!

Şimdi konuşuluyor, deniyor ki; şu anki “vekillerin” ikisinin yerinin sağlam olduğu, “güvenilir” bir yerde olacağından söz ediliyor! Yine il örgütü ile Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ağırlığını koyduğu, işin olmazsa/ olmaz boyutuna vardığı ileri sürülüyor! İlk ya da “güvenilir” bir sıraya da “kontenjan” olarak, Ali Babacan’ın Demokrasi ve Atılım Partisi/ DAP’tan bir ismin yerleştirileceği söylentiler arasında!

Adana merkezde “en az” yüzde yirmibeş oyu olan Kuzey Adana, her seçimde olduğu gibi yine liste dışında bırakılma olasılığının sonucunu düşünmek bile istemiyorum!

***

Şu an “kulis bilgisi” olarak dolaşan isimler yeniden “cumhur ittifakının” şansını artırmakla birlikte, “millet ittifakının” sistem/ rejim değiştirme isteminin de gerçekçi olmadığını ortaya koyacak! Halkın yaşadığı ağır koşulların süreceği anlamına gelecek!

İki gün sonra ortaya çıkacak olan, sözde örgütlerin istemiyle Genel Merkezce düzenlenen liste sıralaması salt CHP’ye emek verenlerin değil, salt yirmibir yıldır “iktidarda” bulunan anlayış nedeniyle doymayan halkın değil; herkesin kendi kabuğuna çekilmesi/ makas aralığının açılması olarak anılacak!

Halka, halkı yönetecek olanların sorulmaması, yine “halka” zarar verecek!

060423

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP