Bunları Kılıçdaroğlu yapar mı?

Bunları Kılıçdaroğlu yapar mı?

ABONE OL
23 Nisan 2023 16:06
Bunları Kılıçdaroğlu yapar mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı videolarla, verdiği sözlerle gündem olmayı sürdürüyor! “İktidarın”, dilinden düşürmediği sözler/ suçlamalar yerine, daha önceden sıralanmış konular üzerine yoğunlaşması ister istemez yurttaşa alışıldık biçimde, “bunları Kılıçdaroğlu yapar mı, verdiği sözleri yerine getirebilir mi” diye sorduruyor!

Örneğin, Kılıçdaroğlu’nun yüz günde gerçekleştireceğinin sözünü verdiği onlarca başlık var!

İlk başta anımsadım başlıkların bazıları şöyle: Çalışanların sırtındaki ekonomik yükleri azaltarak çalışanlara yıllar içinde yok edilen haklarını yeniden kazandırmak için bütün önlemlerin alınacağını, Kalıcı Yaz Saati uygulamasına son verileceğini, çiftçilere kullandığı gübre ile tohum maliyetinin yüzde 50’sinin destek olarak ödeneceğini, Et ve Süt Kurumu/ Çay-Kur/ TMO gibi KİT’ler ile tarımsal kooperatiflerin/ birliklerin çiftçiyi destekleyeceğini, esnafın salgın sürecinde kullandığı kredilerle BAĞ-KUR vergi borçlarının faizleri silineceğini, gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV’nin sıfırlanacağını, ücretli ya da sözleşmeli tüm öğretmenlerin kadroya alınacağını, Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin ataması yapılacağını, depremzedelere yapılacak konutların ücretsiz olacağını, emeklilere Bayram İkramiyesi asgari ücret düzeyinde ödeneceğini/ 2023 Kurban Bayramı’nda emeklilere çift ikramiye (15 bin TL) verileceğini, Aile Destekleri Sigortası Kurumu’nun kurulacağını, ev kadınlarının sosyal güvenceye kavuşturulacağını, devletin en küçük biriminden en tepesine dek adilce belirlenmiş liyakatli kadrolarca yönetileceğini, TBMM’de ‘Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’ kurulacağını…

Burada “bunları Kılıçdaroğlu yapar mı” sorusu ortaya çıkıyor!

***

İnsan, özelliği bakımından “sorgulayan” bir canlıdır! Elbette, siyasetçilerin seçim öncesinde verdikleri sözleri soracaklar! Gerçekleştirdiklerinde “ödülünü” vermek, yapamadıklarında da “bedelini” ödetmek için sandığa gidecekler! Yukarıda birkaçını saydığım verilen “sözler”, yurttaşın yaşama tutunabilmesindeki en temel gereksinimler! Bunların aslında “söz” olarak dile gelmesi bile rahatsız edici!

Siyasetçiler bir insanın günlük ne denli besin tüketeceğini, barınmasına ne ödeyeceğini, çocuklarının geleceğini sağlayabilmeleri için hangi harcamalar yapacağını, bugünkü yaşam koşullarında ücretlilerin ne denli gelir elde ettiğini, ay sonunda hangi psikoloji içinde olduklarını bilmiyor olamaz!

***

Biz Adana’da, geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde yaşananları unutmamamıza karşın, Zeydan Karalar’ın çeyrek yüzyıl sonra gelen Anakent Belediye Başkanlığı için “umut” demiştik! Şimdi aynısını Kılıçdaroğlu için de söylüyoruz!

Geçen dört yıl boyunca, Karalar’ın “umut” olmayı gerçekleştiremediğini nasıl yer yer köşeye taşımışsak, aynı biçimde Kılıçdaroğlu’nun yüz günlük “başarısını” da Cumhur İttifakı’ndan önce gündeme taşıyacağız!

Bilinsin!

220423

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP