Aday adaylarının “listeye girme” umudu/ 1

Aday adaylarının “listeye girme” umudu/ 1

ABONE OL
2 Nisan 2023 19:05
Aday adaylarının “listeye girme” umudu/ 1
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir” özlü sözünü yabana atmamak gerek! Asıl kavganın da “aday listelerinin” açıklandığı gün olacağı yönünde kaygısı olmayan yok! Özellikle genel merkez sınavıyla adayların belirlenecek olması, yine seçmenin “özgür istencinin” rafa kaldırılması, işin acı yanının da seçmenin “istencine” inanılmadığı vurgusunun yapılması sancı oluşturulacak; perşembenin ne getireceğinin çarşambadan bilinmesi gibi!

Yurdun birçok yerinde de aynı kaygıların yaşandığını düşünüyorum! Adana’da, daha önceden il örgütüne “aday adayı” olabileceğini belirten/ sessizce çalışmalar sürdüren, ancak sıralamanın Ankara kulislerinde oluşması nedeniyle vaz geçen isimler oldu! Sözde “seçmenin” yapamayacağını, Adana’nın yollarını bilmeyen, sıkıntılarına yabancı, yurttaşın her yıl biraz daha büyüyen yoksulluğunu yaşamamış isimler yapacak!

Düşünüyorum da, CHP’nin “tüzüğü” kendi kendine delleniyordur!

***

Geçtiğimiz günlerde aday adaylığını açıklamış, ardından Ankara’da TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un karşısına çıkan isimlerden “umudu” olan çok! Özkoç, aday adayları kendilerini tanıtmışlar, söyleşmişler, sorular yanıtlamışlar, hoş sözler etmişler, sıcak bir iletişim yaşanmış…

Geçtiğimiz dönem Adana’da CHP dört milletvekili çıkarmıştı, bu yıl “iktidarın” biraz can yitirdiğini düşünerek beş diyelim! Listede ilk beşe girmeden “vekil” olmak oldukça zor! Merkez yoklamasında CHP’li Özkoç’un karşısına çıkan beşin üzerinde aday adayını biliyorum, hepsi de “büyük olasılıkla sıralamadayım, anlattıklarımdan çok etkilendi, üstelik de kucakladı” benzeri sözler söylediler!

Adana’dan yetmişbeş aday adayı olduğunu düşündüğümüzde, yetmişbeşine de aynı sözler/ ilgi/ umut verilmişse, önümüzdeki günler liste oluştuğunda neler olacağını düşünebiliyor musunuz?

***

Liste oluştuğunda “kavganın” birinci nedeni bu! Başından bu yana “seçmeni” küstürmeyin, dememizin medeni bu! Şimdi bir de buna “umut” verilip da ya listenin sonlarında, ya da liste dışında kalan “aday adayının” durumunu ekleyin!

“Umut verilmesine karşın, listede yer almasam da aynı biçimde çalışmamı sürdürürüm” sözlerini bana inandırıcı gelmiyor! Örneğin önseçimde aynısını yaşayan bir “aday adayının” sonuca bakarak “demek ki seçmende öykü oluşturamamışım, demek ki inandırıcı olamamışım” demesini anlamlı bulsam da , genel merkezden yapılan bir düzenlemede aynısını düşünemem!

“Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir” diyenlerdenim!

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP