Enerji maliyetleri düştü, faturalar yerinde saydı!   
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Enerji maliyetleri düştü, faturalar yerinde saydı!   

Enerji maliyetleri düştü, faturalar yerinde saydı!   

ABONE OL
19 Mart 2023 12:19
Enerji maliyetleri düştü, faturalar yerinde saydı!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, geçtiğimiz yıl enerji faturalarında yaşanan artışın enflasyondaki artışı bile geride bıraktığını vurgulayarak, “Soru önergemize yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; enerji maliyetlerinin düşmesi durumunda faturaların da düşeceğine işaret etti. Avrupa’da doğalgaz fiyatları son 7 ayda yüzde 90 oranında düşerken, Türkiye’de ise tek bir kuruş bile inmedi” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Akın, açıklamasında şunları söyledi:

“Geçen yıl yanlış ekonomi ve enerji politikalarıyla enerji faturaları rekor oranda arttı. İktidar kendi beceriksizliğini bütün dünyada enerji fiyatları katlandı bahanesiyle gizlemeye çalıştı. Ancak geçtiğimiz yıl Avrupa bölgesinde enerji enflasyonu artan birinci ülke olduk. 2022 yılında yapılan fahiş zamların tamamı hala yürürlükte ve vatandaşlarımız çok değil bir yıl öncesine göre neredeyse üçe katlanan faturaları hala ödemek zorunda bırakılıyor.

Bakan Nebati ‘önümüzdeki dönemde enerji maliyetlerinin düşmesinin beklendiğini ifade etmişti. Fahiş zamları yaparken bahane ettikleri Avrupa’daki doğalgaz fiyatları son 7 ayda tam yüzde 90 oranında geriledi. Daha önce megavatı 360 Avro olan Avrupa piyasasında fiyatı belirleyen TTF borsasındaki doğalgaz fiyatı şu an 42 Avro durumunda. Başka bir deyişle maliyetlerin rekor oranda düşmesine karşın Türkiye’de geçen yıl üçe katlanan enerji faturaları tek bir kuruş bile inmiş değil. Avrupa fiyatları yüzde 90 düşerken, tarifelerde indirim yapmadan destek veriyoruz demek vatandaşla alay etmektir.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP