Çocuklara ‘Robotik Kodlama’ eğitimi

Çocuklara ‘Robotik Kodlama’ eğitimi

ABONE OL
15 Ocak 2023 11:07
Çocuklara ‘Robotik Kodlama’ eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MERSİN/ Olaynet– Anakent Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı içerisinde çalışma yürüten Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde, çocuklara yönelik verilen ‘Robotik Kodlama’ eğitimi ile geleceğin dili, mesleği öğretiliyor. Eğitim sayesinde motor becerileri başta olmak üzere, analitik düşünme ve yaratıcılık kazanan çocuklar, geleceğin meslekleri için de çekirdekten yetişiyor.

Anakent Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın eğitimin içeriğinden söz ederken, şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz robot tasarlamayı öğreniyorlar. Mekanik parçaları birleştirerek bir yapı inşa edip, bunu hareket ettirmeyi öğrenecekler. Günlük hayatta robotların önemini artık hepimiz görüyoruz ve bu hayatımızın gerçeği haline dönüştü. Biz de erken yaşta, çocuklara robotların mantığını aşılamayı hedefledik. Bu açıdan gerekli olan sensörleri ve elektronik parçaları kullanarak, öğrencilerimize prototip robotlar geliştiriyoruz.

Gelen her başvuruyu değerlendirerek, çocuklara hizmet sağlıyoruz. Üç aylık eğitimden sonra uygulamalı ve teorik sınav uygulayarak, çocukları becerilerine göre gruplandırıyoruz ve bu gruplandırma sonucunda da robotik turnuvalara hazırlık sağlayacak öğrenci gruplarını belirliyoruz.

Erken yaştaki, özellikle ilkokul çağındaki çocukların hayal gücü çok yüksek. Onların hayal gücünü kullanarak, burada yeni yeni ürünler ortaya çıkartıyoruz ve onlar hayal ediyor biz tasarlıyoruz, onlarla birlikte üretiyoruz. O yüzden burayı, aslında bir hayal okulu olarak düşünebiliriz.

Buranın daha da büyümesini istiyorlar. Burada hayal ettikleri şeyleri, sürekli bizlerle paylaşıyorlar. Biz de bunu, ilgili kişilere aktarıyoruz. Onlar hayal etmeyi seviyorlar, burada malzemelerle çalışmayı çok seviyorlar. Çünkü teorik eğitimin yanı sıra, uygulamalı eğitimle beraber çocuklar burada çalışmak için sürekli istek halindeler.” 

 



 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP