Kozan ile Pozantı olmasaydı…

Kozan ile Pozantı olmasaydı…

ABONE OL
13 Aralık 2022 09:56
Kozan ile Pozantı olmasaydı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Ankara AN-FA’ya Adana Tanıtım Günleri’ne giderken, nelerle karşılaşacağımı bilmiyordum!

Düşünü kurduğum yer Adana gibi olmalıydı, Adana’nın tanıtımına katkısı olmalıydı, bu güne değin bildiklerim dışında olan Adana ürünlerini görebilmeliydim…

Örneğin girişten sona dek iki yana dizilen noktalarda yer alan ürünler Adana’nın/ ilçelerinin ürünleriyle donanmalıydı…

Bir de, her fırsat bulduklarında Adana’nın önünü açacaklarını, Adanalıyı düşündüklerini, gelişmesi/ tanınması için gecelerini gündüz saydıklarını belirten siyasilerin, belediyelerin, Adana’dan kazananların, sivil toplum örgütlerinin “bu” tanıtımda emeği olacağını umardım!

***

Etkinlik, “Adana Tanıtım Günleri” için yapılmış bir girişimden daha çok, ülkenin dört yanından gelenlerin bir arada buluşturulduğu noktaydı! İçerisinde kimler yoktu ki? Adana’da üretilen, üstelik “tanıtımda” yer alması beklenen birçok ürün başka kentlerden raflara konulmuştu!

Dün Kozan, Yüreğir, Pozantı, Sarıçam Belediyelerinden söz ettim, diğerleri gerçekten yoktu. Ayrıca Kozan ile Pozantı reyonları da olmamış olsa “tanıtım” büsbütün yerle bir olacaktı.

***

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, etkinlikte yaptığı konuşmasında “bu tür tanıtım günleri önemli, her şeyin bir başlangıcı vardır, Adanalılar olarak kendimizi başkalarıyla mukayese etmemeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

Elbette tanıtımların önemi büyük, ebetteki Adana’nın neler ürettiği, nasıl nitelikte üreticisi bulunduğu, hangi ürünlere katma değer kattığı önemli etmenler… Etkinliğin “ilk kez” yapılması, bu etmenlerin savsaklanması anlamına gelmemeliydi!

Bakan Kirişçi, başkasıyla “mukayese” etmekten söz etti! Başkasını bir yana bırakalım, Adana çeyrek yüzyıl öncesini elbette düşünmeli, o dünden sonra karşı karşıya kaldığı engelleri anımsamalı, “taşı/ toprağı” altınken “soruna” dönüşmüş olasını masaya yatırmalı, karşılaştırmasını yapmalı…

Geçmişle/ bugün karşılaştırması (=mukayesesi) yapılmadan “gelecek” anlaşılmıyor çünkü…

***

Gerek Ankara AN-FA’da yapılan Adana Tanıtım Günleri’ni olsun, gerekser Adana’da gerçekleşen etkinlikleri önemsiyorum! Benim önemsediğim kadar da, bu işi “yaptıklarını” söyleyenlerin önemsemelerini bekliyorum!

Yaptıkları “işi” enine/ boyuna değerlendirmelerinin, hangi yararlar sağlayacaklarının, Adana’ya nasıl bir “güç” katacaklarının ön çalışmasını yapmalarını bekliyorum!

Benim sorunum yapılarla ya da yapıların amacıyla ilgili değil, uygulayıcılarının ortaya koyduklarıyla; bunu bilin isterim! 121222

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP