Araba lastiği…

Araba lastiği…

ABONE OL
14 Aralık 2022 18:26
Araba lastiği…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Şunu yadsımayalım, görmezden gelmeyelim; halk her gün biraz daha yoksullaşıyor, her gün biraz daha alım gücünü yitiriyor!

Sokağın “emekli aylığı/ asgari ücret” çığlığı da bunun sonucu…

Halk dün gibi beslenemiyor, dün gibi doymuyor, dün gibi çocuğuna şeker alamıyor, dün gibi ısınamıyor, dün gibi gezemiyor, dün gibi mutlu da değil!

“Alım gücü” olmayanın, gereksinmelerini karşılayamayanın, çocuklarını güldüremeyenin mutluluğu olmaz, uyandığı gün umutlu olmaz; bunu bir bilebilseniz!

***

CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, insanların ısınabilmek hangi yolu denediklerini, neler yaptıklarını anlatırken “doğalgaz, kömür alamayan yurttaşlar sobada plastik ya da araba lastiği yakıyor, Seyhan’da hava akşam olmadan kararıyor, yoksulluğu görmek isteyen Seyhan’a gelsin” diyor.

Halkın yoksulluğu tembelliğinden değil, iş bilmezliğinden değil, güçsüzlüğünden değil; yoksulluk, “iktidarın” halkın sırtına yüklediği ağır yükten, “iktidarın” kendine bir varsıl/ patron sınıfı oluşturmasından/ onları koruyup-kollamasından; anlayın artık!

Son yıllarda “iktidarın” yoksulun/ dar gelirlinin/ emekçinin yüzünü güldürecek bir karar aldığını, aldığı kararın “dünden” güzel sonuç doğurduğunu gördünüz mü?

Aylar öncesinden sonucu “bilinen” kış aylarının kara bulutu çöktü, insanlar ısınmak için harcama yapsalar açlıkla karşı karşıya kalıyorlar, doymaya çalışsalar ısınamıyorlar; CHP’li Bulut’un söylediği bu!

***

Aile-Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz günlerde Adana’daydı.

Bir dizi açılışlar yapmasının ardından yaptığı açıklamada “17’si 2022’de olmak üzere 2013’den bu yana ülkemiz genelinde açtığımız sosyal hizmet merkezlerinin sayısını 2011 sonunda 400’e, 2023’de ise 410’a çıkarmayı hedefliyoruz, bugün açtıklarımızla beraber 2022 hedefini sağlamış olacağız.”

Uzun süredir “iktidarın” bu anlayışına tanık oluyoruz! Sanki insanlar sosyal hizmet almak için can atıyor, sanki insanlar çalışmadan yaşamak istiyor, sanki insanlar doymak için “el açmaya” gönüllüler!

Daha önceden de, destek alan yurttaş sayısının artmasından dolayı duydukları sevinci dile getirmişlerdi!

***

Doğal, toprak varsıllıkları saymak bitmeyen ülkemizde “yoksulluk” ne yazgıdır ne de “sosyal hizmetlerle” çözülecek bir olgudur! Bunu da en iyi yirmi yıldır bu ülkenin başında bulunan “iktidar” bilir!

Mantar gibi türettiğiniz iniveresilerden mezun olanlara iş olanağı sağlamazsanız, çalışanın “insanca” yaşaması için yeterli aylığını vermezseniz, her çalışanın “asgari ücretli” kategorisinde olması için çaba harcarsanız, doktorunuzun/ mühendisinizin bu ülkeden gidişini umursamazsanız;

Isınmak için daha çok araba lastiği yanacak, daha çok insanlar beslenemeyecek, daha çok sosyal hizmet merkezleri açacaksınız; bilin bunu artık! 141222

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP