Altılıdaki artçılar/ 2

Altılıdaki artçılar/ 2

ABONE OL
28 Aralık 2022 18:54
Altılıdaki artçılar/ 2
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Olanaksız” demiyorum, politika toplumcu gerçekçilikle yürütülmediği sürece gerek siyasi partiler gerekse siyasi yapılar içinde benzeri “hizip/ klik” olgularının yaşanması kaçınılmazdır!

Bugün CHP’nin, İYİP’in,   SP’nin, DEVA’nın, DP’nin, GP’nin her birinin “ayrı” birer dünya görüşlerinin olduğunu düşünmek anlamsız olmadığınca, önceden bilinen “ideolojisini” de görmezden/ bilmezden gelmek “ideolojik anlayış yoksunluğundan” başka bir anlam taşımaz!

***

“İdeolojik anlayış” derken, örneğin CHP’yi ele alalım…

CHP Atatürk’ün kurduğu, bu yurdun var oluşu için uğraş verdiği yıllarda sürecin içerisinde yer alan, cumhuriyetin devrimlerinin zor yıllarını kanıksayan, çok partili döneme geçilmesi için çaba harcayan; emek/ bilim/ hukuk/ adalet/ özgürlükçülük/ sanat gibi yaşamın temel gereksinmelerinin savunucusu sayılan bir siyasi partinin, bu olgulardan uzaklaşması/ kopması CHP’ye olduğunca, siyasetin yapısına da zarar verir!

Cumhuriyet devrimlerini hiçe saymış bir CHP’nin ne anlama geldiğini düşünebiliyor musunuz; bu yurt için varoluş öyküsünü halı altına süpüren, nerede durması gerektiğini savsaklayan, karşısındakinin taşıdığı “misyonu” kanıksamaktan uzak bir anlayışın düne/ bugüne/ yarına verdiği zarar…

***

Bugün yaşananlar, daha ilk gün biliniyordu; CHP’nin parti örgütleri ile buluşması başlamadan önce de İYİP’in, SP’nin, DEVA’nın, DP’nin, GP’nin bugünkü noktaya geleceği, bazı konularda “hizip/ kilk” anlamına gelecek anlaşmazlığın yaşanacağı öngörülüyordu!

“Öngörülmüyordu” demek anlamsız! Siz hiç, Atatürk ilkelerine/ devrimlerine bağlı bir yapının, “Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz” özdeyişini hiçe sayacak duruma gelmesini bekler misiniz?

Hepsini bir yana bırakalım; altılı içinde olan siyasi partiler, CHP olmadan hiçbir güç oluşturamayacaklarını bilmeyecek denli “öngörüsüz” olduklarını düşünür müsünüz?

***

CHP bir yana yaklaştığında İYİP’in içinden ayrı bir sesler yükseliyor, “laikliği/ İstanbul sözleşmesini/ insan hakları” dese diğerlerinden başka sesler geliyor! Tutu altında sanki!

Altılı içinde “ağzı olanın/ aklı esenin” aklına gelenleri söylemesi nedeniyle artçı sarsıntılar her gün biraz daha yoğunlaşıyor!

Yurttaşın bunca sıkıntıları sürerken, ekmek alması/ çocuklarının gereksinmelerini sağlaması/ doyması/ kış aylarının soğuk günlerini geçirmesi/ giyinmesi/ barınması zorlaşırken, mutlu olabilmekten her gün biraz daha uzaklaşırken altılının sergilediği “hizip/ kilk” tablosu hem unutulamayacak hem de bedeli bu yurdun insanına ağır olacak!

Yaşanan artçı sarsıntılardan “amaca” ulaşana dek kurtulun artık!

271222

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP