Karanlık…

Karanlık…

ABONE OL
8 Kasım 2022 18:40
Karanlık…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Sabah kör karanlıkta sokakta hayalet gibi yürüyen çocukları, gençleri gördükçe hem üzülüyorum hem öfkeleniyorum. Bu eziyet niye” diye sormuş, “tahammülsüz” gazeteci-yazar Enver Aysever!

“Tahammülsüz” sözcüğünden “dayanamamak/ katlanamamak” anlamını çıkarıyorum!

Her ne denli cumhuriyetle gelen “yenileşme” sürecine dayanamayanlar olsa da “tahammül” sözcüğünün neresinde şapka, neresinde inceltme olduğu kuşkusu olmadan kullanacağımız “sözcüklerimiz” var; üstelik herkesin anlayacağı/ yazacağı biçimde.

Açıkçası, Ersever’in düşünce yapısına uymayan “tahammülsüz” sözcüğünü dilinde taşımasına anlam veremeyenlerdenim!

Evet, doğrudur, “kör karanlıkta sokakta hayalet gibi yürüyen” çocukları, gençleri, işine zamanında varmayan çalışan emekçileri gördükçe dayanamıyorum!

***

Karanlığı kim sever, ya da karanlığın sevilmesini kim ister? Düşünen insan yanımız ağır bastığında “hiş kimse” diyebiliriz açık yüreklilikle… Ancak bu günlerden sonra, birkaç ay gün yüzüyle sokakları, sevdiklerini, evinin önündeki ağacı/ çiçeği görmeyecek birçoğu!

Sabahın karanlığında evlerinden çıkacaklar! Belki yaşadığım kent Adana şanslılarından; daha öncesinden yola çıkanlar, durakta otobüsü uyuklayarak bekleyenlerin olduğunu düşünüyorum!

Bunlar içerisinde emekçiler var, her yaştan öğrenciler var!

Aysever gibi “içimi acıtan” acıyı dayanılmazlaştıran konu karanlık, karanlığın içinde uykusuzluk, uykusuz kalan herkes…

“Kim ister” demeyeceğim, çünkü tüm yaşananlara karşın ısrarla sürdürenler belli!

***

Karanlıkta ne yürümeyi ne de yol almayı hiç sevmedim; uykuları bölerek “çocukları hayalet gibi” sokağa sürükleyenleri de hiç sevmeyeceğim, çok sevmeyenlerin de olduğunu biliyorum!

Adı “kalıcı saat uygulaması” olarak duyuruldu. Enerji daha az kullanılacak, ülke ekonomisine katkı sağlayacaktı!  Bugün gelinen noktada, “ülkeye katkı” yerine okula hem uykusuz hem aç hem mutsuz hem isteksiz giden çocuklar oluşturdu!

Öğrencilerin can güvenliğiyle, sağlık korkusuyla karanlığın içinde “hayalet” gibi gidişini izleyen ailelerin yaşadıklarına gelin de dayanın, gelinde umursamaz olun, gelinde “dursun” demek istemeyin; yağışlı kış günleri soğuğu da geliyor görmüyor musunuz?

Karanlığı bu denli neden seviyorsunuz, söyleyin çocuklar aşkına!

071122

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP