CHP’li Bulut’tan Bakan Koca’ ya; dedikleriniz külliyen yalan!
  • OLAY NET
  • Gündem
  • CHP’li Bulut’tan Bakan Koca’ ya; dedikleriniz külliyen yalan!

CHP’li Bulut’tan Bakan Koca’ ya; dedikleriniz külliyen yalan!

ABONE OL
25 Kasım 2022 11:26
CHP’li Bulut’tan Bakan Koca’ ya; dedikleriniz külliyen yalan!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sert eleştiriler yöneltti. Kent hastaneleriyle yapılan sözleşmeleri kamuoyuna açıklanmasını isteyen Bulut’un konuşmasının öne çıkanları şöyle:

Geçen ay hemşireler, diğer sağlık personeli miting yaptılar, yaşadıkları sorunları ifade etti. Doktorlar keza yurt dışına çıkıyorlar. Kalıcı insani bir düzenleme yerine sadece rakamsal olarak bir iyileştirme, geçici iyileştirmeler yapıyorsunuz.

Ankara’da pazar günü eczacılar bir eylem yapacak. 16 Ekim’de eyleme gideceklerdi ama bir grev kırıcı gibi, on dört yıl sonra ilaç fiyat kararnamesini düzenlediniz ama yine bu yetmedi.

8 tane eczacılık fakültesi vardı, şu anda 60’a çıktı. Keza aynı şekilde kamu eczacıları ve emekli kamu eczacıları da şikayetçi. “Beyaz” reformu gerçekleştiriyorsunuz, içinde eczacı yok.

Sabah altıda Adana Hastanesindeki sıra. İlaç bulamıyor vatandaşlar, şu anda çocuk ilaçları bulunamıyor.

Yüzde 70’e yakın ilaçta mutlaka ilaç fiyat farkı var. Özellikle bu son zamlardan sonra bu farklar arttı.

‘İlaç firmaları, eczanelere vermesi gereken fiyat farklarını vermediği için eczacılar vatandaşlardan ilaç farkını alıyor ama biz zam yaparak bu ilaç fiyat farklarını Bakanlık bünyesine aldık’ demişsiniz. Bu külliyen yalan, doğru olmayan bir açıklama.

Ilaçlar iki yılda 2 katına çıktı. Cepten ödemede yani vatandaşın cebinden ödediği rakam da tam 3 katına çıktı, 6 milyarı bulmuş durumda.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP