Bu platform “her yere” gerek!   

Bu platform “her yere” gerek!  

ABONE OL
13 Ekim 2022 11:02
Bu platform “her yere” gerek!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“Uzun yıllar süren, ülkenin başına karabasan gibi çöken iktidarın uygulamalarının, halkı canından bezdirdiği dönemde; birilerinin çıkıp her şeyi düzelteceği beklentisi ile boşa beklediğimiz, ancak kendimizin/ bizlerin bu gidişi düzeltebileceğinin farkına vararak temiz siyaset platformunu oluşturduk” deniyordu.

Adana’nın şirin/ tarihsel öncülleri olan kenti Kozan’da, geçmişte “önemsenir” seçmen kitlesi olan CHP, her geçen gün “güç” yitiriyordu!

Bu güç yitirme o denli belirginleşti ki, geçmiş yıllarda yerel yönetim kazanan CHP, kurulalı daha parmakla gösterecek denli yıllar olan İYİP’in adayını desteklemek zorunda bırakıldı, aday çıkartılamadı!

Yukarıdaki paragrafını aldığım Derya Deniz’le birlikte Tarık Temur, İsmail Kütük, Adem Bozkurt’un birlikte oluşturdukları “temiz siyaset platformu”, işte bu dağınıklık, bu bilinmezlik, bu duyarsızlık nedeniyle kuruldu.

Kozan’da, CHP’den uzaklaşan katmanı, dargını, üzgünü, uzağı bir araya getirmek istiyorlardı…

***

Birkaç ay önceydi. CHP’li milletvekillerinden bazıları ilçe örgütüne varmıştı. İlçe yönetiminden altı/ yedi kişi, partiyle aralarında gri bulutlar gezinenlerden de sekiz/ on kişi karşılamıştı!

Görüştüğüm bir “temiz siyaset platformlu” isim, yönetimin bu denli duyarsız oluşuna/ buluşmada olmayışına kızgınlığını anlatmıştı!

CHP’li milletvekillerinin Kozan’da birçok gelişmeyi bilmelerine karşın “sessiz” kalışları da başka bir karmaşa…

İşte o gün, “platformlulardan” biri, Kozan’da seçmenin/ partilinin örgütün yanına yaklaşamadığından, örgütün seçmenden/ partiliden kopuk duruşundan, bunun için ne yapılması gerektiği konusundan söz ederken, orada bulunan milletvekillerden birinin “muhalefet içinde muhalefetlik olmaz, bu durum partiye zarar verir, bunlarla uğraşmayın” diyerek; ya CHP içerisinde bir “hizibin” sürmesinin, ya da “platformun” gereksizliğinin vurgusunu yapar gibiydi!

***

CHP’nin tepesinde yeller esiyor!

Yüz yıl önce kurulmuş cumhuriyetin temellerini sarsacak, devrimlerini yok sayacak, verilen savaşları yadsırcasına “sözler” duyulurken, bir yandan da “iktidarın” ülkenin başına karabasan gibi düşüşü sürüyor!

Aslında “temiz siyaset platformu”, salt Kozan için gerekli/ zorunlu değil; Türkiye için bir zorunluluk…

Kozan’ın yakından izliyorum. Gerek platformu oluşturanlar, gerekse platformun içinde yer alanların sayısının her geçen artması, milletvekillerinin “platformu” gözden uzak tutmamasını gerektiriyor artık!

Çağrılarına varılıyor, dinleniyor, “muhalefet için muhalefet” gibi değil, örgütün büyümesi için bir “zorunluluk” gibi biliniyor artık…

***

Geçtiğimiz günlerde, “temiz siyaset platform” oluşturucuları CHP Milletvekili Orhan Sümer’i toplantılarına çağırdı.

Toplantıda kimler yoktu ki; kendilerini CHP seçmeni olarak bilen, ancak CHP’li gibi gösteremeyen, ilçe örgütünün yabancısı olan, yönetimden hiç kimseyi bilmeyen, “iktidarın” her ağır yükünü omzunda duyan, üniversite mezunu çocuğuna iş bulamayan, kamuda bazı işleri savsaklanan, adı koyulmamış tehlike olarak var sayılına isimler…

Orhan Sümer, buluşma bahçesindeki yüz kişinin üzerindeki kalabalığı gördüğünde şaşırdığını sanıyorum…

Kozan’ın tanınan/ bilinen emeklileri, gençleri, esnafları, üretici köylüleri, demokratik sivil toplum örgütleri açık alanda yerlerini almış, herkes düşündüklerini dile getiriyor, nelerin yapılmadığı/ nelerin yapılması gerektiği anlatılıyor…

Çok güzel işler bunlar!

***

Güzel de, “temiz siyaset platform” oluşturucuları, o günden bu güne hangi gelişmeye tanık oldu, Kozan’da hangi iyileştirilmeler gerçekleşti acaba?

Çünkü “o gün” CHP’li Sümer tüm eleştirileri dinlemiş, kendi adına da özeleştiri de bulunmuştu! Seçimi kazanmak için hep birlikte, dayanışma içinde uğraş verilmesi gerekliliği dile getirmişti!

Sakının ha; kimse kendini uyanık, halkı uyuyor sanarak savsaklamasın, bedelini “en ağır” biçimde ödeteceğini bilsin!

121022

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP