Bıçak…

Bıçak…

ABONE OL
26 Ekim 2022 18:00
Bıçak…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Yaşananları ben mi anlamakta zorlanıyorum, yoksa yapanlar mı ne yaptıklarını bilmiyor?

Garip duygular içindeyim…

Her yıl gecikmeli olarak sonuçları duyurulmasına karşın, bu yıl Çukurova gazeteciler Cemiyeti salt kimlerin kazandığını değil ödülleri bile öne çekti; kutlamak gerek!

ÇGC, ödülleri ilk özel gazete Tercüman-ı Ahval Gazetesi’nin 21 Ekim 1860 tarihinde başlayan yayını nedeniyle oluşturulan Dünya Gazeteciler Günü’nde verildi!

Ödülleri alanlar “iyi günlerde”, mesleklerinin bilincini koruyarak kullansınlar!

***

Buraya dek tamam…

Geçtiğimiz yıl, hiç de alışık olmadığım, bir gazetecinin gereksindiği nesnelerden çok pamuk şekeri/ balon türünden ödül aldığımda şaşırmıştım!

Öyle pahalı ödüller değil ama; bir şekerlemenin, bir gömleğin, bir kravatın önemi neydi anlamamıştım!

Hepsi bir yana, ödülün arasında “bir kurşun kalem” olsaydı örneğin, ya da ne bileyim silgi de olabilirdi; öyle yapmamışlar, “ödül” adı altında, vermiş olmak için poşeti doldurmuşlardı sanki…

Ayrıca, ödülü versin diye, ödül alanında bulunanların “konuyla” ilgisizliği de bir başka konu!

***

Geçen yıl çok kızdığım “ödül töreninden” bir adım daha ileri gidilmiş bu yıl!

Gazetecilere verilen ödüllerin arasında “bıçak ile tespih” de var!

Bunun şakası yok! Gerçekten sosyal medyadan ilk duyduğumda şaşırdım, birileri şaka yapıyor, ÇGC’nin ödüllerine “tepki olsun” yaklaşımı diye düşündüm!

O gece ödül alan bir arkadaşla görüştüm, doğru olduğunu, geçtiğimiz günlerde yapılan Yemek Festivali’ni anımsatması amacıyla “bıçak” verildiğini söyledi; aklımız olmasa da inansak!

Bıçağı festivalin “bir yerine” koysak bile; peki ya tespih…

Yerel basının, basın emekçilerinin doymasını sağlamak yerine; eller arkada, bilekte tespih, yanda bıçak, olta attırmak! Neyin nesi ki bu?

***

Sokakta en küçük anlaşmazlıklarda insanlar bıçağı bıraktı ya satırla, ya kemer kılıçla,ya  palayla kalabalığın arasında her türlü şiddeti, aymazlığı yaşatırken; nasıl “Dünya Gazeteciler Günü” olduğunu tam da anlayamadığım 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde, basın emekçilerine verilen ödüllerin arasında yer alan “bıçak/ tespih” tam bir “bilmezlikle” birlikte,                şaşkınlığıma engel olmadı!

Anlamakta zorlanmam sürüyor!

251022

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP