Bayrak…

Bayrak…

ABONE OL
31 Ekim 2022 21:47
Bayrak…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Bayrağın tanımını, anlamını, önemini anlatacak değilim; her ulusal bayramda/ evin balkonuna asmayı seviyorum, asmayana da/ eskiden kızdığım olmuştu ama/ günümüzde “andımızın” kaldırılmasını bile umursanmadığına tanık olunca, kendimle/ evimle/ yakınlarımla/ bildiklerimle yetiniyorum!

Daha birkaç gün önce kutlanan cumhuriyetin doksandokuzuncu yılı nedeniyle, birçok yer/ alan kırmızı beyazdı; biz bunu seviyoruz aslında, elde bayrakla coşku sergilemeyi seviyoruz, birlikte yoldaşını da yanına aldığında bayrağı unutmuyoruz…

***

Cumhuriyet Bayramı için, Adana Anakent Belediyesi’nden Uğur Mumcu’ya yürüyen kalabalıkta aynı kanıdaydı büyük olasılıkla…

Günün akşamında kimseyi bindirip getirmemişsiniz, katılmaları karşılığında günlük ödeme yapmamışsınız; içinden gelerek düzenlenecek fener alayının arasına katılmış!

Bayraklar elde, yer yer marş söyleyerek Uğur Mumcu alanının yolunu tutuyorsunuz…

Birileri inadına “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” demiş olsa da, “fabrika ayarlarına” dönmekten söz etse de, demokrasinin “araç” olduğunu ileri sürse de, değerlerini yok etmek için çaba harcanmış olsa da…

Cumhuriyet’in kazanımları için, bayrağı için yürüyenler de var; unutmayalım!

***

Medyaya yansıyan bir video var; Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar kürsüye çıkarken iki bayrak veriyorlar, Karalar da birini yere bırakıyor!

Görüntüleri kaç kez izlediğimi bilmiyorum; hani o Soma’da tekme savuran biri vardı, gözlerini kin bürümüş gibi yere düşene vuruyordu!

Başkan Karalar’ın, burada gerçekleştirmiş olduğu eylemden “atmak” gibi sonuç çıkarmak bağnazlık olur kanımca!

Başkan Karalar’ı savunmak gibi bir şey değil yapmak istediğim; ama işin abartılmasına tanık olunca, bir de “sahneye çıkarken elindeki bayrağın birini yere attı” denilince susamadım açıkçası!

Haber şöyle: Karalar Türk bayrağını yere fırlattı!

Bu denli “bilmezlik” olmaması gerekirdi ama…

***

Bayrağın tanımı, anlamı, önemi konusunda toplumun duyarlıklarını anlıyorum!

Ancak bu olgunun, özellikle de Adanalının çok iyi bildiği/ tanıdığı Başkan Karalar için; bunların yazılması, ileri sürülmesi, suçlu bulunmuş gibi saldırılması anlamsız!

Ayrıca birçok konuda ayrışmamız söz konusu da olsa, yurt/ bayrak sevgisinden kuşku duyamam; orada yaşanan bir dalgınlık/ şanssızlıktır; o kadar!

311022

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP