DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Ekmek bir lirayken alamıyorsunuz bugün alabiliyorsunuz!”
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Ekmek bir lirayken alamıyorsunuz bugün alabiliyorsunuz!”

“Ekmek bir lirayken alamıyorsunuz bugün alabiliyorsunuz!”

ABONE OL
11 Eylül 2022 14:55
“Ekmek bir lirayken alamıyorsunuz bugün alabiliyorsunuz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, asgari ücretin alım gücü ile günümüzdeki durumunu karşılaştırdı.

Yerel TV Kayseri’de katıldığı bir izlencede konuşan Özhaseki, bugün için enflasyonun biraz yüksek olabileceğini, ancak ekmek bir lirayken alınamadığını, bugün beş liraya çok rahat alınabildiğini, alım gücünün arttığını ileri sürdü.

Özhaseki, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“2002’deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor? Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu, şimdi ne kadar alınabiliyor. Bugün üç misli, dört misli daha fazla alınabilir hale geldi.

İnsanların alım gücü artsın diye. Fındığın fiyatının arttırılması, çayın fiyatının arttırılması, üzümün fiyatının arttırması, çiftçiye destek verilmesi, emekliye verilmesi, memura verilmesi boşuna değil, alım gücünün arttırmasına yönelik atraksiyonlar bunlar ve hayat pahalanmış olabilir, ama insanların alım gücü de arttı. Bunu da görmek lazım. Bu bir tercihti ve bu tercih kullanıldı. Ben de doğru bir tercih olduğuna inanıyorum. Müthiş şekilde de zaten ihracat artıyor. 250 milyar doları yakalayan bir ihracattayız. 30 küsur milyar dolarlardan 250 milyar dolar ihracatı yakalayan bir ülke konumumdayız.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP