Vücudun sesleri

Vücudun sesleri

ABONE OL
26 Ağustos 2022 09:52
Vücudun sesleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

Tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin şu ana kadar insan vücudunun bazı sırlarına erişilemedi. Bilim ilerliyor, yeni buluşlara ulaşıyor ama bir yerde tıkanıyorlar ve dedikleri şu; “Şimdilik bizden buraya kadar. Bundan sonrasına akıl ermiyor. Allah bilir”…

Vücudumuzun sırlarından bazıları bilim insanları tarafından çözüldü. Örneğin vücudumuz tarafından çıkarılan seslerin çoğunun çıkarılma sebebini biliyoruz.

Geğirmek; Toplumda ayıp karşılansa da, bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır.
Hava yutmak, sağlıklı beslenmemek, hazmı zor gıdalar yemek geğirmeye sebep olur. Beyinle direkt ilgisi yoktur!

Yellenmek; Mide ve bağırsaklarda biriken aşırı miktardaki gazın baskı yapması sonucunda olur. Karındaki bu aşırı basıncın yellenme ile bertaraf edilmesi kişinin basınçtan duyduğu rahatsızlığı ortadan kaldırır.
Beyinle direkt ilgisi yoktur!

Konuşmak; İnsanların belirli bir dili kullanarak sesli şekilde iletişim kurmaları, düşüncelerini diğer insanlara iletmeleridir. Beyin ile doğrudan ilgili bir yetenektir. Gırtlağımızın, ağzımızın sesleri değiştirip, anlaşılabilinir seslere dönüştürmesi de önemli bir yetenektir.

Konuşmak için, önce düşünmek, ne söyleyeceğini, hangi kelimeleri hangi üslup ile kullanacağını, bilgi ve beyin süzgecinden geçirip değerlendirdikten sonra ağızdan ses çıkarmak gerekir. Konuşarak ses çıkarmayı “Geğirmek” veya “Yellenmekten” ayıran özellik, düşünce ürünü olmasıdır.
Özellikle siyasetçilerin konuşurken, toplumun geleceği ile ilgili söz söylerken çok dikkatli olmaları gerekir. Bu kişilerin beyin-akıl-gerçekler ile ilgisiz konuşmaları, geğirmek ve yellenmekle aynı seviyede değerlendirilir. Örneğin;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
Ağustos 2021 başında yani BİR YIL önce TV Canlı yayınında şunları söyledi;
“Enflasyon şu an %19,25 Ağustos’la birlikte enflasyonda düşüşü göreceğiz. ENFLASYONUN DAHA YUKARI ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL. Faizi düşüreceğiz. Düşük faiz, düşük enflasyon getirecek!”

Erdoğan, bu konuşmasını beyninde düşündü, taşındı, başdanışmanlarına danıştı, konuşmasını cama yazdırıp, Türk Milletine okudu.

Peki, aradan BİR YIL geçti. Erdoğan’ın sözleri yerini buldu mu? Maalesef! Enflasyon, TÜİK denen AKP kuruluşuna göre tam tamına %79,60’a fırladı.
Yani 4 KAT ARTTI!

Soru şu;
Erdoğan’ın ağzından çıkardığı sesin, vücudun çıkardığı diğer seslerden bir farkı kaldı mı?

Merkez Bankası Başkanı;
Bu kişi için benim düşüncem, “Kasap Çırağı” bile olamayacağıdır!
Çünkü “Kasap Çıraklığı” önemli bir iştir ve çok dikkat ister! En ufak bir hatada ya parmaklarını keser ya da parmaklarını kıyma makinesine kaptırır.
İşte ben bu yüzden MB Başkanının kasap çırağı olamayacağını söylüyorum. Denemesi bedava, verin bu kişiyi bir kasabın yanına çırak, bir haftada parmak sayısı aynen enflasyon hesabı gibi eksilir!
Kasap çırağı olamayacak adamı Erdoğan, Merkez Bankasına oturttu. Ne oldu?

Başkan, 2022 yılsonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık GÜNCELLEMEYLE %42,8’den, %60,4’e çıkardı. Güncellemeci Başkanın hesabı tutacak mı? Şimdiden TÜİK enflasyonu %’de 79,60’a fırladığına göre nah tutacak!
Yılsonu hesabı Ağustos ayında %50 şaşan bir Başkanın ağzından çıkan sözün, yellenme kadar bile değeri yoktur.

Aziz Türk Milleti;
Enflasyon üzerinde ısrarla duruşumun sebebi, AKP yöneticilerinin enflasyonu bilerek yükselttikleri içindir. Bilerek ve planlayarak, fakirden alıp zengine (Zengin Bademlere) servet aktarıyorlar.
Kendileri şişti, Türk Milleti bir deri bir kemik kaldı!

Türk Milletinin en öncelikli bir tek işi var; Erdoğan ve AKP’den demokratik yolla kurtulmak.
Ya biz AKP’yi sandığa gömeceğiz, ya İhvancı Siyasal Ümmetçiler Cumhuriyetimizi tarihe gömecek. Söyleye söyleye dilimde tüy bitti! Lütfen anlayın artık!
Herkes hesabını DOĞRU yapsın…

26 Ağustos 2022

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP