Metro kazısı başladı…

Metro kazısı başladı…

ABONE OL
20 Ağustos 2022 10:18
Metro kazısı başladı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli metro hattının TBM (Tünel Delme Makinesi) başlama törenine katıldı.

Yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki 8 istasyonlu hattın inşası için, 2 TBM’in şantiye alanına indirildi. Törende konuşan İmamoğlu,  4 olarak planlanan kazı aracının sayısını 6’ya çıkararak proje bitiminin erkene çekildiğini söyledi.

İstanbul’da yapımı süren 10 metro inşaatını anımsatan İmamoğlu, muhalefetin sıklıkla dile getirdiği metro projelerinin durdurulduğu yönündeki sözlere değindi. Tek bir metronun bile durdurulmadığını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Pendik –Tuzla ve Kirazlı – Halkalı metro hatlarımız Cumhurbaşkanlığının yayınladığı genelgeden dolayı yüzde 15’in altında ilerleme olduğu için feshedildi. Feshedilen hatlarda da bir tanesinin izni geldi. Yeniden yapacağız. Diğerini de bekliyoruz. Hızlıca ihalelerimizi yapıp yolumuza gümbür gümbür devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna uzanacak Hızray projesiyle, tek yönlü ulaşımın 50 dakika süreceğini belirten İmamoğlu, “Böylece İstanbul’u birbirine yer altından bağlayan 12 metro hattımızla bu bağlantıyı sağlayarak doğu- batı eksenindeki bu hızlı ulaşımın yine kuzey güney eksenindeki diğer metrolarımızla buluşması İstanbul’a şehircilik açsından avantaj sağlayacak. Kuzey baskısını azaltacak.”  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP