“Haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız!”

“Haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız!”

ABONE OL
23 Ağustos 2022 16:08
“Haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Niğde- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şadırvan Parkı’nda Niğde Kültür Merkezi’nde CHP’nin grup toplantısında katıldı.

Gündemdeki konulara ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Çiftçiye sorun faiz düştü mü düşmedi mi. Birilerine faiz düştü diyorlar, bankaların faizi düştü. Bankalar Merkez Bankası’ndan para alırken faiz düşüyor, bunun üzerine ek faizler koyup millete satıyorlar. Bankaların karı yüzde 400 arttı.

6’lı masa dediğimiz 6 lider, demokrasi konusunda, insan hakları konusunda, kul hakkı konusunda, topluma saygı konusunda bir araya geldik, bir aradayız. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte göreceksiniz haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız.

Hiç kimsenin endişesi olmasın, ben tefecilerin adamı değilim, tefecilerden yana değilim. Ayrıştırdılar, kardeşi kardeşe düşman ettiler. Türkiye’nin bu girdaptan çıkması lazım, bunun mücadelesini veriyorum. Sadece ben değil, 6 lider bunun mücadelesini veriyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte göreceksiniz haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız

Bu iktidara, yani bu harami düzenine şunu söylemek lazım. Tek bir şey istiyorum, tarım stratejik bir sektördür. Çiftçi çalışmazsa 85 milyon aç kalır. Bunu Ankara’dakilerin de duymasını istiyorum. Sizler de oylarınızla duyuracaksınız. Tek bir şey istiyorum, sandık gelecek, sabırla sandığı bekleyeceğiz. Tahrik edecekler, sokağa çıkmamızı sağlamak için her türlü tahriki yapacaklar, sakin olacağız, sabırlı olacağız. Sandık gelecek, Allah nasip ederse demokratik anlamda hakkını teslim edeceğiz. Yani indireceğiz. Yani haramilerin düzenine, saltanatına hep beraber demokratik yollarla son vereceğiz.

Burası güzel bir ülke. Bu güzel ülkede hepimiz birbirimizi kucaklayarak yaşayabiliriz. Bu güzel ülkede hepimizin karnı doyar. Bu güzel ülkede hepimiz huzur içinde, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, mahallelerinde, parklarında gezebiliriz. Türkiye’yi sorunlarından arındıracağız inşallah. Sorunu olmayan bir ülke yapacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Esnafa sahip çıkacağız. Yapacağımız ilk işlerden biri, Ahi Evran geleneklerine uygun olarak esnaf bakanlığı kuracağımıza söz veriyorum. Anadolu’nun içini boşalttılar. Her fabrika bir kaledir. Her fabrikanın ürettiği, her fabrikada yüzlerce, binlerce işçinin çalıştığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Yoksa biz niye siyaset yapıyoruz? Cebimiz için değil, köşeyi dönmek için değil, kul hakkı yemek için değil, siyaseti bu millet için yapacağız.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından esnafı gezdi. Bu sırada bir kadının çocuğunun FETÖ’den mağdur olduğunu ileri sürmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Size büyük haksızlık yapıldığını biliyoruz, farkındayım. Hepsini çözeceğim, hiç merak etmeyin” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP