DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Asgari ücrette yapılan zammı memnuniyetle karşılıyoruz”

“Asgari ücrette yapılan zammı memnuniyetle karşılıyoruz”

ABONE OL
2 Temmuz 2022 15:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücrete yapılan ara zammı, geçmişte Enflasyonun üzerinde bir iyileştirme bekliyoruz” demesine karşın, yerinde bulduğunu açıkladı.

Arslan’ın yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“2022 Yılının Temmuz ayından itibaren geçerli olacak olan asgari ücret, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre net asgari ücret 5.500 lira, brüt asgari ücret ise 6.471 lira oldu. Böylece, asgari ücrete, yüzde 30 oranında zam yapıldı. 2022 yılında asgari ücretteki kümülatif artış ise yüzde 94,6 olmuştur.

Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin’e teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, asgari ücrete yapılacak esas zammın Aralık ayında kararlaştırılacağı, bunun bir ara zam olduğuna yönelik ifadelerini, çalışanların enflasyona karşı mağdur edilmeyeceğinin bir garantisi olarak görüyoruz.

HAK-İŞ olarak, asgari ücrette yapılan yüzde 30’luk zammı son derece önemli buluyor ve memnuniyetle karşılıyoruz.

Özel sektörde örgütlü işyerlerinde çalışan işçiler ile üniversiteler ve belediyelerde çalışan kamu işçilerinin ücretlerinde de aynı oranda iyileştirmeler yapılmasını talep ediyoruz.

Asgari ücrete ilişkin köklü bir değişiklik yapılarak, bütün çalışanları hayat pahalılığına karşı koruyacak ve toplu sözleşme düzenini bozmayacak, çalışanların aileleri ile beraber insanca yaşayabilmesine imkân tanıyacak bir düzenlemenin gerekliliğine inanıyoruz.

Emekli aylıklarının alt sınırı, asgari ücret tutarına yükseltilmelidir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun antidemokratik yapısının değiştirilmesi, katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesi talebimizi yineliyoruz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP