Yeni yılda “ekmek” zor!

ABONE OL
4 Haziran 2022 11:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Üyesi Ayhan Barut, Adana’da üretici köylülerle buluşmalarını aralıksız sürdürüyor. Çukurova’da üretici köylülerle buluşan Ayhan Barut, sorunları dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. CHP’li Barut’a dert yanan üretici köylüler, yeni yılda toprağı ekmenin zor olduğunu söylediler.

CHP’li Barut, çiftçinin, yetiştirici ve besicinin kara günler yaşadığını söylerken, yaşanan sorunlara yerinde tanıklık edip çiftçilerle buluşmasının ardından şu açıklamaları yaptı:

“Üreticilerimizi ne hale getirdikleri ortada. Çiftçi ektiğinden, hayvancılık yapan köylümüz ürettiği et ve sütten kazanamıyor. Maliyetler fırlarken ürün para etmiyor. Herkes borç ve icra batağına saplanmış halde. Halkın iktidarında üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye’ye kavuşacağız

Banka borçlarından dolayı traktör ve tarlalarımız icradan gitti. Ne yiyip ne içeceğiz? Hiç iyi değiliz. Her şey pahalı. Mazot 25 lira olur mu? Yerfıstığı ve karpuz ekiyoruz. Kazanamıyoruz. Son yılımız. Böyle giderse seneye ekemeyiz. Traktörün marşına, kontağına dokunamıyoruz. Mazot çok pahalı. Gübre de arttı. Borçlarımız çok. Traktörümüze sahip bile çıkamayız. Borçlu kalırsak, icra gelecek. İcra gelmeden traktörümüzü satıp borçlarımızı ödemeye çalışacağız. Onun için son kez ektik.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP