• OLAY NET
  • Gündem
  • RTÜK Üyesi Taşcı’dan, “sürtük” dilekçesi…

RTÜK Üyesi Taşcı’dan, “sürtük” dilekçesi…

ABONE OL
2 Haziran 2022 18:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik “sürtük” sözüne ilişkin RTÜK’e dilekçe verdi.

Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında “Bu eşkiyalar, bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük” sözlerine yer vermişti.

Taşcı, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımında, “AKP Genel Başkanı Sn. Erdoğan’ın sözlerinin incelenmesi için RTÜK’e dilekçeyle başvurdum. Tüm yurttaşlarına ‘Efendiler’ diye seslenen Atatürk’ün kurduğu Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hakaret etme, kaba dil kullanma hakkı ve ‘özgürlüğü’ olamaz. RTÜK de tepkilere kulak tıkayamaz” dedi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Taşcı’nın dilekçesinde, Erdoğan’ın açıklamasının sosyal medyada ve farklı mecralarda toplumda infial yarattığı belirtilerek, “RTÜK yasası gereğince tüm yurttaşlara her ne konumda olursa olsun ve tüm yayıncılara eşit mesafede olmak zorundadır. 84 milyon yurttaşın duyduğu bu kaba ve argo ifadeleri RTÜK duyumsamazlıktan gelemez, gelmemelidir” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP