• OLAY NET
  • Gündem
  • Kılıçdaroğlu Ödemiş’te çiftçilerle buluştu  

Kılıçdaroğlu Ödemiş’te çiftçilerle buluştu  

ABONE OL
17 Haziran 2022 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında Küçük Menderes’te çiftçilerle bir araya geldi. Ödemiş’teki Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya; Torbalı, Selçuk, Bayındır, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ’dan çok sayıda üretici katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu devleti kuran ve aynı zamanda CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘köylü ve çiftçi milletin efendisi’ diyorsak size sözüm var: Sizi bu milletin efendisi yapacağız! Hiç merak etmeyin. Alın teri döken, günün her saati çalışan, biz evlerimizde otururken karnımızın doyması için emek harcayan sizler bu milletin efendisi olmayacaksınız da kim olacak? Kim yapacak bunları? Kadın kardeşlerimiz ‘kar etmiyoruz,  battık’ diyorlar. Her şeyin farkındayız.

Eviniz, çamaşır makineniz, arabanız olmayabilir ancak günde en az iki kez karnınızı doyurmak zorundasınız. Sizin değerinizi siyaset kurumu bilmiyorsa o siyaset kurumu batsın. Dertlerinizi biliyorum. Peki, ne yapacağız? İktidar olduğumuzda çiftçileri, besicilerin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Faiz olmayacak, nefes alacaksınız. Sizin nefes almanız, rahatlamanız lazım.

Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Zarar ettiniz mi Türkiye zarar ediyor, siz zarar ederseniz biz karnımızı doyuramıyoruz. Ürünler dışarıdan dünyanın parası verilip alınıyor.  Bunun yolu ne? Kim neyi ekecek, maliyeti ne olacak belli olacak. Biz her alanda taban fiyat belirleyeceğiz.

Önce doğuda 6 ilden başlayacağız sonra tüm ülkeye yaygınlaştıracağız. Güneş enerjisi ile elektrik elde edeceğiz. Kooperatif şeklinde olacak. Çiftçi birlikleri bunun ortağı olacak. Elektrik üretecekler ve çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriği satacak kar elde edecek. Bu mümkün mü? Elin oğlu yapınca mümkün de biz yapınca mı mümkün olmuyor. Dışarıdan petrol, benzin geliyor, kömür geliyor bunların hepsi para. Allah’ın güneşi parayla mı? Bedava güneş. Sadece paneller kurup elektrik elde edeceksin. Bunun sözünü Şanlıurfa’da, Van’da verdim, burada da veriyorum. Önce Doğu’da 6 ilde başlayacak. Uygulamalardan birini İzmir yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda adım attı. Yapacağız.” dedi.

Soyer: “Köylüyü milletin efendisi yapacağız”

İzmir Anakent Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bugün bizi onurlandırdınız. Sizi burada görmek bizim için büyük bir gurur. İçinde yaşadığımız bu tabloyu hiç birimiz hak etmiyoruz. Bu bereketli topraklarda çok daha iyisi mümkün. Bunu biliyoruz. Bunun kararlılığı ile yanıp tutuşuyoruz. Göreceksiniz bu topraklarda yaşayan insanlar diyecekler ki ‘Ben de anam, babam gibi çiftçi olacağım. Ben de bu topraklarda, toprağıma sahip çıkacağım.’ Yani köylüyü milletin efendisi yapmaya kararlıyız. Onun için ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyoruz” sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP