• OLAY NET
  • Gündem
  • “Hava gibi, su gibi, gıda olmazsa yaşam da olmaz!”

“Hava gibi, su gibi, gıda olmazsa yaşam da olmaz!”

ABONE OL
1 Haziran 2022 13:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray’da üreticilerle bir araya geldi.

Yurttaşların çoğunlukla tarım ve hayvancılığı bıraktığı köyde çiftçiler ile yetiştiriciler yaşadıkları sorunları tek tek anlattı.

Taban gübre atamadık, üst gübreyi de ucuz olduğu için kimyasal gübre kullanıyoruz.

Çiftlikler daha iyi tarım yapılan, ülke çiftçisine tarımı öğreten yerler idi. Ne yazık ki onların da çoğu işlevsiz kaldı. Sudan’dan Nijer’de arazi aramaya gidenler, buralardaki sorunları göremiyorlar.

Biz de sürekli sahadayız ve hem kendi edindiğimiz bilgiler hem de partimize mensup teşkilat yöneticilerinden edindiğimiz bilgileri ve üreticilerin, yurttaşların taleplerini Meclis’te gündeme getirmeye gayret gösteriyoruz.

Hava gibi, su gibi, gıda olmaz ise yaşam da olmaz. Bu ülkenin değerlerine sahip çıkıyoruz. 84 milyon insanın her türlü ürünü elde edip yaşayacağı alanlar var. Çalışkan çiftçimiz, besicimiz, süt inekçiliği yapanımız var. Ancak ne acıdır ki çiftçilerin ve besicilerin bir kısmı işlerini bırakmak zorunda kalıyor.

Çiftçi kazancını tarlada bırakıyor. Çiftçinin, besicinin, süt inekçiliği yapanın sorunları da artık siyasi iktidar tarafından görülmeli ve çözüm yolu bulunmalı.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP