“Biz bunların cemaziyel evvelini* iyi biliriz”

“Biz bunların cemaziyel evvelini* iyi biliriz”

ABONE OL
2 Haziran 2022 18:31
“Biz bunların cemaziyel evvelini* iyi biliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, liseler arası proje yarışması ödül töreninde konuştu.

Erdoğan’ın ödül töreninde yaptığı konuşmanın öne çıkanlar şöyle:

“Ben bu proje için birçok mimar anlayışını dünyayı dolaşacaksınız bütün oralardan beğendiklerinizi alacaksınız ondan sonra da projelendirip külliyemize milletin evini yapacağız. Sağ olsunlar dünyanın dört bir yanına gittiler. Mesela işte bu, bütün Batı’nın ilmini alacaksın, ahlaksızlığını değil ha ona da kendi mührünü vuracaksın.

Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, umudusunuz. Biz gençlerimizi nasıl okumaya araştırmaya üretmeye teşvik ederiz bunun derdindeyiz. İnşallah içinizden birileri bir veya ikisi uzaya gidecek mi? Gidecek. Birilerinin Neil Armstrong’u varsa bizim de Ahmet’imiz, Ayşe’miz, Fatma’mız var.

Genç kızlarımızın eğitim hakları  baş örtüsü bahanesiyle engellenerek ayrımcılık yapıldı. Yüksek  eğitim imkanı hak değil de imtiyazmış gibi dar tutularak pırlanta gibi gençlerimizle hayalleri arasına girildi. Bakmayın siz bugün gençlerimiz için üzülüyormuş gibi yapanlara biz bunların cemaziyel evvelini iyi biliriz.

Bizim neslimiz bunların hepsini de yaşadı. Sizler de internet kaynaklarını inceleyerek geçmişte gençlerimizin hangi haksızlıkların yapıldığını tek tek görebilirsiniz. Şimdi hukuktan dem vuranlar geçmişte uygulanan baskılara zulme ayrımcılığa ses çıkartmamış hatta bizzat taraf tutmuştur. 

Gençler, Boraltan köprüsü hadisesini bilmiyorum bilir misiniz? Meşhur Boraltan köprüsünde askerlerimiz ne yazık ki düşmanın eline bırakılmış ve o askerlerimiz o dönemin yönetimine aynen dönerek şu ifadeyi söylemişlerdir; bizi düşmana teslim etmeyin, bizi siz öldürün ama düşmana teslim etmeyin’ Maalesef düşmana teslim ettiler. işte o zamanki mehmetlerimiz düşman tarafından şehit edildiler. Biz bunların bir daha yaşanmasını asla istemiyoruz. 

Şehitlerimiz var evet ama şehitlerimizin 20 kat evvelallah öldürülen teröristler var. Teröristlerin inlerine girmeye, onları oraya gömmeye devam edeceğiz.”

 

*cemaziyel evvel: bir kişinin  geçmişi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP