Eski uçakların yerine daha da eskisi…

Eski uçakların yerine daha da eskisi…

ABONE OL
18 Mayıs 2022 16:39
Eski uçakların yerine daha da eskisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

THK’ya ait yangın söndürme uçakları 1969 model, eski olduğu gerekçesiyle kullanılmaz denirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen yangın söndürme helikopterlerden birisinin 1963 diğerininse 1962 model olduğu belirlendi.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, ticari geçmişinde daha önce yangınla mücadele bulunmaması dikkat çeken CMC Savunma Sanayi A.Ş.’nin toplamda 10 adet yangın söndürme helikopteri getireceği belirtildi. CMC Savunma Sanayi A.Ş. tarafından getirilmesi planlanan 10 Boeing Chinook tipi helikopterden 4’ü hafta sonu, 3’ü de dün Türkiye’ye ulaştı. ‘Chinook’ tipi helikopter sayısı 7’ye çıkarken kalan 3 helikopterin de teslimat için yola çıktığı öğrenildi.

Şirketin, 1961’deki yapımından bu yana 82 binin üzerinde uçuş saati ile dünyanın en fazla uçuş süresi gerçekleştiren helikopteri de getirdiği öğrenilirken, helikopterin sahibi ABD’li Columbia Helicopters Inc.’in geçtiğimiz yıl helikopteri uçuştan çektiği ortaya çıktı. Diğer bir helikopterinse son uçuşunu ancak 2018’de gerçekleştirdiği belirtildi.

Son 3 senede 3 kez el değiştiren şirket, yangın söndürme yetkisini 2 ay önce aldı
Habere göre, orman yangını söndürme konusunda tecrübesi olmadığı belirtilen CMC Savunma’nun 2019 yılında Ankara’da Can Çolak tarafından 100 bin lira sermaye ile kurulduğu, şirketin 2020 yılında Baki Sezek tarafından alındığı belirtildi. Ocak 2021’de şirket bir kez daha el değiştirerek yeni sahibi Cem Çolak oldu. Cem Çolak’ın ikamet adresinin Los Angeles olduğu belirtildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP