• OLAY NET
  • Gündem
  • “Aklı başında olan herkes ekonomik sorunu çözer!”

“Aklı başında olan herkes ekonomik sorunu çözer!”

ABONE OL
31 Mayıs 2022 20:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşurken gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hiçbir gücün karşısında hiçbir arkadaşımız genel başkandan başlayarak en aşağıdaki üyeye kadar hiçbir gücün karşısında hiçbir adaletsizliğin karşısında asla diz çökmedik ve çökmeyeceğiz. Kimden gelirse gelsin, baskı, şiddet kimden gelirse gelsin asla boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz.

Devlet yönetimi sorumluluk gerektirir. Devlet yönetiminde güç bir kişiye teslim edilemez. Gücü bir kişiye teslim ederseniz o devletin sonu felaket olur. Devleti yönetirken katılımcı bir anlayışı, yönetim içinde egemen kılmamız lazım. Yeri geldiğinde referandum yapacaksın, yeri geldiğinde seçim yapacaksın. Devlet yönetiminde aslolan halkın çıkarlarıdır. Devleti hızla büyüteceksin, itibarlı hale getireceksin. Vatandaşın cebi para görecek. Devleti yönetenler savurganlık yapamaz. Devleti yönetmek ciddi ve ahlaklı bir iştir. Bu devlet milli kurtuluş savaşıyla kurulmuştur.

Şeker fabrikalarını sattılar. Ve 24 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti yurtdışından şeker ithal etmek zorunda kaldı. Şimdi her vatandaşımın kendi vicdanına sormasını istiyorum. Ne oldu da koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti dışardan şeker ithal etmek zorunda kaldı.

Türk Şeker’in 10 fabrikasını 680 milyon dolara özelleştirdiler. Bugünün parasıyla 11 milyar liraya o fabrikaya sattılar. Şimdi geçtiğimiz nisan ayında ödenen faiz 19 milyar lira. 10 şeker fabrikasını 11 milyar liraya satıyorsun ama sadece 1 ayda 19 milyar lira faiz ödüyorsun.

Uyuşturucu baronlarıyla kim fotoğraf çektiriyor, uyuşturucu baronlarını kim hapishanelerden çıkarıyor?

Vanlılara, Van’ın huzur içinde yaşamasını istiyorsanız bize katılın dedim. Kayyumdan şikayet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin istiyorsanız, kayyumdan şikayet ediyorsanız, bize katılacaksınız bize.

Bölgede bir eve gittik, Selahattin Bey’in çok sevildiğini gördüm. Haksız uygulamalardan şikayet ediliyor. Bir kişi adaletsizlikle karşı karşıya kalıyorsa, ona sahip çıkmak insani görevdir. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. AİHM kararlarını uygulamıyorlar. Osman Kavala’dan da, Selahattin Demirtaş’ın da harp okulu öğrencilerinin de hakkını savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız. Beşli çeteden, uyuşturucu baronlarından, SADAT’çılardan şikayet ediyorsanız bize katılacaksınız. Adres biziz.

Ekonomiyi çözecek onlarca kişi var. Aklı başında olan herkes bu sorunu çözer. 6’lı masayı niye kurduk? Bu ülkede huzur olsun, herkesin karnı doysun, işsizlik olmasın, üniversiteyi bitiren evladımız eve kapanmasın diye. Çözeceğiz bunları yeter ki bize güvenin. Nusaybin sınır kapısını evet onu da açacağız. Bütün sınır kapılarımızı, gayet güzel projeler var, göreceksiniz. Türkiye’yi onların hayal edemedikleri güzelliklerle karşılaştıracağız.

(Gelecek Partisi liderliğinde gerçekleştirilen toplantı) Hangi temel ilkeler ve hangi hedeflerle bir araya geliyoruz diye konuştuk. Birbirinden farklı siyasi geleneklere sahip partiler olarak bizler, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken ülkemizin daha huzurlu, daha mutlu, daha müreffeh, daha özgür ve daha demokratik olmasını sağlamak üzere iş birliği ve güç birliği yaptık. Bu birlikteliğimizi, milletimizin desteği ile hedeflerimizi gerçekleştirinceye kadar sürdüreceğiz. Bu ülkeye huzuru ya getireceğiz ya getireceğiz. Ortası yok.  Bu temel hedefler dışında bir açıklamamız daha oldu. Geçen kurulmasına karar verdiğimiz komisyonların hangi aşamaya geldiği konusunda. Seçim güvenliği komisyonu kurmuştuk, dört aşamalı güvenlik sağlayacağız; ‘seçim öncesi seçim dönemi seçim günü seçin sonrası’ neleri yapacağımız, detaylar belirlendi. Bu çalışma 6 Haziran günü kamuoyu ile paylaşacak.

Teslim olmadan önce kendisi beni aradı, konuştuk. Morali gayet yerinde. Çünkü biliyor ki onurlu durduğu için cezalandırılıyor. Biz onların hiçbir siyasi hükmünü tanımıyoruz. Ne derlerse desinler duruşumuz bellidir. Hapse atarlar, tutuklarlar ne yaparlarsa yapsınlar onurumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermeyenlerden birisi de İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu.

Bir de yarın İBB Başkanımızın davası var. İBB’yi kaybettiklerine hala inanamıyorlar ve hazmedemiyorlar. Hala Ekrem Başkan’ı oradan nasıl alırız arayışı içindeler. İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder demişti. Zaten kaybetti.

İBB Başkanı’nı kim seçti? Saray mı seçti, uyuşturucu baronları mı seçti? Halk seçti halk. Halkın iradesine saygı duyacaksınız.

Birileri beni de hapisle tehdit ediyormuş. Yahu sizin feriştahınız gelse diz çökmeyiz biz. Siz kimsiniz? Biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık. Hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk. Dün tükürdüğümüzü bugün yalamayız biz.

Bir tweet attık yabancı asker ve NATO konusunda. Vay efendim bunu nasıl söylersin. Bir daha söylüyorum bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz kardeşim! Ben Bahçeli değilim. Gitti teskereye evet dedi, yabancı askerler Türkiye’ye davet edilebilir diye oy verdi. Ben gerçek ülkücüyüm, gerçek milliyetçiyiz, ben gerçekten de ülkemi seviyorum. Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum.

Sınır ötesi operasyonları yapacağım diyor. Senin oğlun var. Göndersene. Fakir fukaranın çocuklarını gönderiyorsunuz. Senin çocukların ise milyon dolarla oynuyorlar

Ben bu Türgev’in  ENSAR’ın bütün mal varlıklarını aldıkları maaşları kimlerden aldıklarını mahkemeden isteyeceğim. Belki de vazgeçebilirler dava açmaktan. Öyle bağışladım falan değil havale merkezine gönderiyor parayı. Bütün  vatandaşlarıma söylüyorum bir siyasetçinin hesabını veremeyeceği bir şeyi olmamalı. Halkından gizlediği bir şey olmamalı. Bir siyasetçinin evlatları para pul içine girmemeli. Sınır dışı operasyon yapacağız diyor e senin oğlun var dünya kadar milyonları var, ok atmakta da çok becerikli, gönder, niye göndermiyorsun? Fakir fukaranın çocuklarını gönderiyorsun, senin çocukların ise milyon dolarlarla oynuyorlar Amerika ile Türkiye arasında. Daha okçuluk vakfını bilmiyoruz. Onlar ne yaptı bilmiyoruz onlar da gizli kapaklı ama milletime sözüm var tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim  boynumun borcudur. Kimse endişelenmesin Türkiye’yi huzura kavuşturacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP