“İş bilinen kılıç kuşananın; olay bu”

ABONE OL
28 Mart 2022 19:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 3 saat 30 dakika süren toplantının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanları şöyle:

“Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde açtığımız köprü boğazlar üzerindeki 6. geçiş noktasıdır.

Ukrayna noktasında 2014 yılından bu yana devam eden kriz durumunda samimiyetle çalışan tek ülkeyiz.

Barış yolunda en çok çaba gösteren ülke durumundayız. İnşallah ateşkes ve barış müzakerelerini yürüten Ukrayna ve Rusya heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek. Heyetlerle yarın sabah kısa bir görüşme yapacağız.

Sayın Zelenski ve Sayın Putin ile yürüttüğümüz görüşmeler olumlu bir şekilde ilerliyor.

Türkiye’nin adil ve samimi duruşuyla bölgesinde ve dünyada barışın, huzurun, güvenin köprüsü haline gelmesini engelleyemeyeceksiniz.

Salgının tetiklediği sağlık ve ekonomik krizleri, Rusya-Ukrayna savaşıyla derinleşirken, Türkiye büyüme stratejisinden taviz vermiyor.

Rusya-Ukrayna krizinde ülkemizi savaşın tarafı yapmak için çalışanların, bizim kurduğumuz barış köprüsünün yürekleri daralarak izlediklerini biliyoruz.

Bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetler elbette önemli ama asıl bundan sonra yapacaklarımızla Türkiye’yi dünyanın en üst ligine çıkaracağız.

Önümüze döşenen mayınlar, yaşadıklarımız zorluklar yok mu? Ama bunların üzerinde kararlılığımız ve birikimimiz var. En büyük hesap ve plan sahibi Allah’tır. Son söz milletimizindir.

İnşallah 2023’e kadar milletimizle gönül köprülerimizi daha da sağlamlaştıracağız.

1915 Çanakkale Köprüsü, tam 140 yıl önce benzer bir projeyi düşünen ecdada bir artmağındır. Aynı şekilde 107 yıl önce vatanımız için savaşan kahramanlarımız için bir teşekkürdür.

Bu projemizde de birçok engelle karşılaştık. Hatırlarsanız İstanbul’da ilk boğaz köprüsü yapılırken çok kötü şeyler söylenmişti. İkinci köprü yapılırken de aynı hezeyanlar gerçekleşmişti. Marmaray projesine başladığımızda aynı zehirli oklar bu defa bize yönlendi. Mahkeme mahkeme dolaşarak 4 yıl bizi geciktirdiler. Şimdi Marmaray ile Avrupa’dan Asya’ya rahatlıkla geçiyorlar. Aynı durum Avrasya köprüsü içinde geçerliydi.

İGA için de aynısını söylediler. Şimdi dünyada ilk üçte yer alıyor. İstanbul havalimanı dünyada gerçekten büyük sesler getirdi.

İş bilinen kılıç kuşananın olay bu. Ülkemiz için karlı, kazançlı ve verimli bir yatırım modelini ülkemizde yaygınlaştırmaktan mutluyuz.

Kamu-özel iş birliği modeli Türkiye, bu modeli en verimli şekilde kullanan Avrupa’da 3’üncü, dünyada 13’üncü ülke durumundadır.

Kamu eliyle Türkiye’nin her karış toprağında köprü, yol, hastane gibi yatırımlar yapılmalıdır. Her yatırım Türkiye’nin ortak malıdır. Buralarda verilen hizmetlerin neredeyse tamamı ücretsiz olduğu için kamuya finansal bir faydası yoktur. Kamu-özel ortaklığında yapılan projelerde ise proje hizmete girdikten sonra, ödemesi yapılması bir yana işletme süresinin sonunda tamamen devlete geçmektedir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP