“Hassasiyeti Türkiye için de gösterin'”

“Hassasiyeti Türkiye için de gösterin'”

ABONE OL
1 Mart 2022 20:27
“Hassasiyeti Türkiye için de gösterin'”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

AKP’li Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, AB ülkelerinin Ukrayna’yı üye yapabilmek için süreci hızlandırmalarını yerinde bulduğunu, ancak yanı duyarlılığın Türkiye için de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Ukrayna hassasiyetini Türkiye için de gösterin. NATO üyeleri de Avrupa Birliği ülkeleri de laf üretiyor. Türkiye’yi ne için AB’ye almakta endişe ediyorsunuz, yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız? Ukrayna ve Rusya arasında biran önce ateşkes sağlanmasını istiyoruz.

Ukrayna’yı AB’ye alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bu AB üyelerine ben diyorum ki acaba Türkiye’yi ne için AB’ye hala almakta endişe ediyorsunuz. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova’nın NATO üyeliği konusunda da “Kosova’yı tanıma noktasında adımlarımızı atarız, NATO’nun bir üyesi olarak da Kosova’yı tanırız. Biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP