Madalyonun iki yüzü olduğunu unutmayalım!

Madalyonun iki yüzü olduğunu unutmayalım!

ABONE OL
16 Şubat 2022 14:18
Madalyonun iki yüzü olduğunu unutmayalım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlhan KARAÇAY

Hollanda ve Türk kamuoyunu günlerce meşgul eden, Giethoorn’daki ırkçı saldırı ve Nilüfer Gündoğan’ın taciz nedeniyle partisinden atılması haberleri, ilginçliğini devam ettiriyor.

Giethoorn’daki gelişmeler umut verici ve sevindirici bir şekilde gelişirken, Gündoğan konusundaki sır devam ediyor.

kişi, iç mekan, oda, tablo içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Giethoorn’da saldırıya uğrayan Hatice Yılmaz ve oğlu Yusuf’a yapılan destek ziyaretleri artıyor. DENK Partisi milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle’nin yapmış olduğu ziyaretten sonra, Hollanda Türk Platformu PTN çatısı altında birleşmiş olan, Hollanda Türk İslam dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Altay, Hollanda Türk Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Şimşek ve Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu Başkanı Durmuş Doğan da destek ziyaretinde bulundular.

Ziyaretçilerin, ‘Korkmayın, maddi ve manevi olarak destekçiniziz’ dedikleri Yılmaz ailesi, memnuniyetlerini dile getirdiler.

bina, açık hava, tuğla içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Türk kuruluşlarının ve medyanın etkisinde kalan köyün gençleri de Yılmaz ailesine bir buket vererek özür dilediler.
Gerek Türklerden ve gerekse komşulardan destek gelmesine rağmen, yaşananların etkisinden kurtulamayan Yılmaz ailesi, köyü terketme fikrinden vazgeçmediler. Bu ayın sonunda köyü terkedeceklerini belirten Yılmaz ailesine, ev bulma ve taşınma konusunda Belediyenin rolünün ne olduğu bilinmiyor.

NİLÜFER GÜNDOĞAN OLAYI

kişi, kıyafet, giyme, takım içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Hollanda’yı birkaç gündür meşgul eden Nilüfer Gündoğan olayının içyüzü esrarengizliğini koruyor.
Gündoğan’ın, partiden uzaklaştırılmasına neden olacak ‘sınırı aşan hareket’lerin ne olduğu, gerek parti ve gerekse Gündoğan tarafından hâlâ açıklanmadı.

15 Şubat tarihli twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Nilüfer Gündoğan, direnişçi bir yapıya sahip olduğunu, gerek tehdit edenler ile ve gerekse kendisi hakkında tacizci suçlaması yapanlarla mücadele edeceğini belirtirken, ülkenin en ünlü avukatlarından Geert-Jan Knoops ile haklılığını ortaya çıkaracağını söyledi.

Nilüfer Gündoğan hakkında yayınlanan gazete haberleri ve televizyon programlarında, her iki tarafın ketumluğu eleştitiliyor.

Değerli Okurlarım,

Deventer eski başkonsolosumuz sevgili Orhan Ertuğruloğlu dün beni aradı ve Nilüfer Gündoğan haberleri konusunda fikir teatisinde bulunduk. Ertuğruloğlu, Hollandaca dilini çok iyi bir şekilde Türkçeye çeviren bir bilgiye sahip. Hatta her Pazar günü hiç üşenmeden, Hollanda’da sahnelenen bir tiyatro oyununu uzun uzun tercüme eder ve Facebook’a koyar. Bu konuda çok takdir ve teşekkür alır.

Eski Başkonsolosumuz, iyi takip ettiği haberlerden, Gündoğan için bakınız nasıl bir kanıya varmış. Aynen yayınlıyorum.

Mustafa Orhan Ertuğruloğlu

NİLÜFER GÜNDOĞAN OLAYININ İÇ YÜZÜ
Bugün TV’de yer alan haberlerde duruma açıklık getirildi ve Nilüfer Gündoğan’ın, parti personeline kötü muamele ettiği, o nedenle personelin şikayetçi olduğu, hakkında tahkikat açıldığı bildiriliyor. Türkçeye Şirazeyi aşan davranışlar şeklinde çevirebileceğim. Hollandaca ‘grensoverscrjdend gedrag’ -behaviour overstepping boundaries- ibaresi, genellikle cinsel taciz ve sarkıntılık anlamında kullanılıyorsa da, nadiren bu anlama da gelebiliyor.
Nilüfer ise, 41.000 oy aldım, görevime kimse son veremez. Görevimin başındayım diyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP