“PCR testinin kaldırılmasının bilimsel dayanağı yok!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “PCR testinin kaldırılmasının bilimsel dayanağı yok!”

“PCR testinin kaldırılmasının bilimsel dayanağı yok!”

ABONE OL
15 Ocak 2022 15:21
“PCR testinin kaldırılmasının bilimsel dayanağı yok!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PCR testinin kullanım zorunluluğunun kaldırılması aşısızları sevindirirken, bu güne değin uygulama alanını genişletmek için çaba harcayan bilim insanlarının tepkisine neden oldu.

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl de, PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre Kurugöl, şu sözleri kullandı:

“Artık uçak, otobüs, tren gibi şehirlerarası toplu taşımacılıkta, sinema, tiyatro, konser etkinliklerinde, okullarda, bütün kamu kurumları ve özel işyerlerinde PCR testi uygulamasının kaldırılması çok tehlikeli bir karar. Bunun hiçbir bilimsel dayanağı yok.

PCR testi sıkıntısı olduğu için böyle bir uygulamaya gidilmiş olabilir. Sürü bağışıklığının amaçlandığını düşünmüyorum, çünkü bu yöntemin başarılı olmadığı dünyada birçok örnekte görüldü. İngiltere’yi hatırlayın, çok sayıda insan hayatını kaybetti, felakete sürüklendi.

Şimdiye kadar sayın bakan Covid yok demekle yok olmuyor şeklinde doğru bir demeç veriyordu. Ama bu son uygulama yönetimin Covid’i yok kabul ettiğini düşündürtmeye başladı. İnsanlara kapalı yerlere girmeyin, maske takın, aşı yaptırın derken, diğer yandan da test yaptırmaksızın kapalı ve toplu alanlara girebilirsiniz deniliyor. Bu yeni kararları duyan insanlar kaçınılmaz olarak eskisine göre daha az tedbir alacaklardır, daha az kurallara uyacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP