Dilan Yeşilgöz’ün Adalet Bakanı olması…

Dilan Yeşilgöz’ün Adalet Bakanı olması…

ABONE OL
5 Ocak 2022 16:57
Dilan Yeşilgöz’ün Adalet Bakanı olması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günay Uslu’nun da Kültür ve Medya’dan Sorumlu Devlet Bakanı yapılması nedeniyle gösterilen sevince, ‘Ermeni olan Yeşilgöz için neden sevinelim’ tepkisinde bulunanlara söylenecek bir çift söz var.

Kelimeleri titizlikle seçerek ve ’Türk’ vurgulamasını özellikle yapmayarak yazdığım haberi bile değerlendiremeyen tahammülsüzler, daha toleranslı yurttaşlarımız tarafından da anlaşılmıyor.

kıyafet, poz içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturulduGünay Uslu, Kültür ve Medya Devlet Bakanı         Dilan Yeşilgöz, Adalet Bakanı

İki gün önce servise koyduğum ‘Yeni yılın ilk güzel haberi’ başlıklı haberimde, Hollanda’da kurulan yeni hükümette Günay Uslu ile Dilan Yeşilgöz’ün Bakan olarak görev aldıklarını belirtmiş ve özellikle Günay Uslu’nun, Emirdağlı Ata Uslu’nun kızı oluşu üzerinden esprili vurgulamalar yapmıştım. Gurbete temizlik işçileri olarak gelen yurttaşlarımızın çocuklarının, artık temizlikçi değil, Bakan bile olduklarını vurgulayan bu haberimi en altta sizlere yeniden sunacağım.

Bakan olarak atanan Dilan Yeşilgöz, bir Ermeni kızı olduğunu sık sık belirtiyordu.
Olsun, varsın Dilan Yeşilgöz bir Ermeni kızı olsun…
Peki, Dilan Yeşilgöz’ün bir Ermeni kızı oluşu, O’nun Bakan olarak atanmasından söz etmemeyi ve gizli tutmayı mı gerektirir?
Yeşilgöz’ün daha önceleri yaptığı açıklamaları da göz önünde tutarak, O’nun bir Türk veya Türk kökenli olduğunu yazmamıştım. Bu hususa dikkat ederek, haberimi yazarken sadece isimleri belirtmiş ve Türklükten söz etmemiştim.
Zira iyi biliyordum ki, Dilan için Türk veya Türk kökenli deseydim hem bizimkilerin ve hem de Dilan’ın tepkisini çekebilirdim. Zira Dilan da bana, ‘Ben Türk veya Türk kökenli değilim’ diyebilirdi.

Aynı haberi birkaç arkadaşımız da haber yapmışlardı ve ‘Türk-Türk kökenli’ deyimlerini kullanmışlardı. Bu haberlere gelen tepkileri alt alta koyduğumuz zaman, gerçekten şaşırtıcı, biraz da abartılı ifadeler görülür.
Benim haberimin altına da çeşitli tepkiler yazılmıştı.
Ben genelde tepkilere cevap yazmamayı yeğlerim.
Ama, haberimin altına ‘Neden sevinecekmişiz’ diye yazanlara şöyle bir yanıt vermeyi zaruri görmüştüm.

Tepki gösterenlere:

Çok haksız ve acımasız eleştiri yapıyorsunuz.
Benim yazı tarzımı da çözemiyorsunuz.
Dikkat ettiyseniz, ‘Türk’ diye yazmadım.
Öyle yazsaydım belki iki taraf da hakkı tepki gösterebilirdi.
Sadece isim belirttim.
Haberin içeriği ve anlamı tabii ki güzel.
Bir zamanların, hor görülen temizlik işçilerinin çocukları, şimdi Bakan oluyorlar.
Bu, göbek atılacak kadar güzel değil midir?
Ben işin politik yanına değinmiyorum.
Anlamışsınızdır inşallah?

Bir okurum vermiş olduğum cevaptan tatmin olmayınca bu kez şunu yazdım:

Peki ne yapmam lazımdı?
Bir Türk kızının Bakan yapıldığını yazıp, Ankara’da doğmuş, kendini Türk kabul etmese de, Türk pasaportu taşımış Türk isimli bir kızdan hiç söz etmemeli miydim? Haberin geneli sevindirici değil mi?
Gerekirse bir gün gelir, kendisini Türk kabul etmeyen kız için de bir şeyler yazarız.
Ama kim bilir, belki de o kız, Bakanlığı sırasında doğru yolu seçer ve bizim iiçin iyi şeyler yapar ve söyler.

Yukarıdaki açıklamam bazıları tarafından maalesef yine anlaşılamadı. Bunun üzerine bazı okurlarım da bana hak veren birkaç kelime koydular. Ama sosyal medyada tartışmayı sevmeyen pek çok dost ve okur, bana telefon, email, whatsapp ve messenger ile ulaştılar ve tahammülsüzlüğün gereksizliğinden söz ettiler.

Dilan Yeşilgöz ve babası Yücel Yeşilgöz hakkında bende çok kalın dosya ve fotoğraflar var. Bir zamanlar Türkiye aleyhinde söz etmiş bu kişileri, sesleri çıkmadığı bir sırada neden eleştirelim ve neden kışkırtıcı olalım ki?

Aslında bugün, gerek Dilan ve gerekse babası hakkında doyurucu şeyler yazacaktım.
Ama bu planı şimdilik erteledim. Gelecekteki vaziyete göre hareket etmekte yarar var.

Şimdi sesleri çıkmayanlara karşı kışkırtıcı olmak hem yanlış ve hem de haksızlık olur.
Günay Uslu’yu tebrik edip başarılı olmasını dilediğimiz gibi, Dilan Yeşilgöz’ü de kutlayıp başarı dilemek medeni bir davranış olur.

Altta iki gün önce yayınladığım haberimi sunuyorum.
Her haber ve yorumumda olduğu gibi, kelimeleri ve cümleleri en anlaşılır şekilde yazdığım bu haberi inceleyenlerden takdir alacağımı umuyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP