İktidardan “asgari ücret” geri adımı… 

İktidardan “asgari ücret” geri adımı… 

ABONE OL
21 Aralık 2021 13:26
İktidardan “asgari ücret” geri adımı… 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Bakan Vedat Bilgin’in açıklamasına karşın AKP’li milletvekillerinin ayrı yönde yasa önerisi hazırlamasını eleştirirken, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 16 Aralık 2021 tarihinde yeni asgari ücretle yaptığı açıklamada tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan bölümünden gelir ve damga vergileri kaldırıldığını anımsattı.

Gürer, açıklamasında şunları söyledi:

”Ayrıca, bu asgari ücret tutarının vergi dışı diğer çalışanlarda bırakılmaması yalnızca asgari ücretin bu tür bir düzenlemeyle gündeme getirilmesini kayıt dışılığını tetiklemeyecek mi?  sayın milletvekili, siz, bakan beyin gerisine düştünüz,O zaman Sayın Bakanın ifadesindeki bu düzenleme iktidarın talebi ne yazık ki Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubunun karşı çıkışı oluyor. Yani siz verilecek  hakkın önünü kesiyorsunuz. Bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin emekçinin, işçinin hakkının gasbına neden oluyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi taşeronla ilgili bir düzenleme yaptı. Cumhurbaşkanı “Taşeron bitti.” diyor. Ben, bakanlara soru önergesi veriyorum, diyorum ki: “Taşeron bitti mi?” Ulaştırma Bakanı diyor ki: “Karayollarında 14.700 kişi taşeron var. PTT’de 17.400 taşeron var.” Sağlıkta, hastane bilgi işlemciler, kamuda  kiralık araç şoförleri, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis çalışanları, yemekhane çalışanları taşeronda. Her yıl Cumhurbaşkanı KİT’lere yazı çıkarıyor “Taşeronu uygun koşullarda kadronuza alın.” diyor, yıl bitiyor hiçbir taşeron kadroya alınmıyor. Ama kamuoyunda yaratılan beklenti tüm taşeronda, kamuda olanlara kadro verilmiş gibi gösteriliyor; öyle bir durum yok.

Bakanın önerisinde olduğu gibi, tüm ücretlerin asgari ücret kadar olan kısmını vergi dışı bırakalım, bu anlamda, bütünü sahiplenelim ve önermedeki, daha önce söyleneni gerçekleştirelim.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP