2021 yılını uğurlarken

2021 yılını uğurlarken

ABONE OL
31 Aralık 2021 11:23
2021 yılını uğurlarken
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşler o yıl ters gitti mi, “Yıl uğursuzun” derdi rahmetli babaannem!

Bütün yıl uğraş, ek biç, bakımını tımarını yap, sütünü sağ, yılsonu bir hesap yap; Elde var sıfır!

Çiftçinin karnını yarmışlar, kırk tane “Seneye ya nasip” çıkmış…

Tüm dertlerin, kazaların belaların üst üste geldiği yıl için “yıl uğursuzun” diyen babaannem, 2021 yılını görse idi kesin “Abov bu ne oğlum, tüm belalar sizi bulmuş” derdi!

“Cenaze musalla taşında! Cemaat hazır ama imam yok, kayıp! Cenaze sahipleri homurdanmaya başlamış. Caminin önünden geçen sarhoş Bekri Mustafa’yı yakalayıp, musalla taşının önüne dikmişler, “Hadi cenaze namazını kıldır” diye!

Bekri Mustafa bir sağına, bir soluna bakmış, vaziyet kötü. Kaçması mümkün değil! Tabutun kapağını aralayıp, ölü’ye bir şeyler fısıldamış ve bildiği kadarıyla cenaze namazını kıldırmış! Cemaat tabutu omuzladığında, Hacı Recep yanaşıp Bekri Mustafa’ya “Rahmetliye ne dedin” diye sormuş?

Bekri Mustafa demiş ki; “Öte tarafa gittiğinde, dünyada durum nasıl diye sorarlarsa, ‘Bekri Mustafa İmam olmuş de, onlar anlar” dedim…

Ehh 2021 yılının sonunda Erdoğan, Hazine ve Maliye İmamı olarak

Türk Milletine Nebati Margarini armağan etti. Adam 1000 kişiyi çalıştıran bir işadamı! Üstelik defalarca Pensilvanya’ya gidip, FETÖ’nun sümüklü mendiline yüz sürmüş bir dini bütün fani!

Zampik damat tekrar gelmeden, 2021’i atlatırsak, bizden şanslısı yok!

Bu arada, yılbaşı akşamı için herkes üzüm suyunu dikkatli içsin.

Üzüm suyu haram değil diye fazla kaçırmayın!

“Üç sincap, ağacın en üst dalında yan yana oturup, çiftliğin mutfağından arakladıkları üzüm suyunu, elden ele dolaştırıp içiyorlarmış. Maymun ise onları karşı ağaçtan dikkatle izliyormuş! Üçüncü sincap kafayı bulunca ağaçtan düşmüş. Maymun hemen onun yerine geçmiş.

Fakat sıra maymuna gelince, şişe tekrar başa dönüyormuş!

Maymun sormuş; Neden sıra bana gelince, vermiyorsunuz?

Baştaki sincap; Sen artık içme. Demin düştün, şimdi de maymuna dönmüşsün, baksan, sana yok…”

 

Şaka bir yana, bu yıl hepimiz çok acı çektik. Acı çekmedim diyen yalan söyler!

Fakat zaman acılarımızı yarıştırıp, birbirimizi kırma zamanı değil.

Bu kötü günlerden ve kötülerden birlik olarak, bütün olarak, ayrışmadan, demokratik seviyemizi yukarılara çıkararak kurtulabiliriz. Hepimiz, içimizdeki sevgiyi-kardeşliği-paylaşmayı çevremize yaymalı, sıkıntıları paylaşmalı, özellikle çevremizdeki muhtaç çocuk ve kadınları kanatlarımız altına almalıyız.

Bize bu yakışır…

Yeni yılın Türk Milletine, tüm insanlara sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz. Tüm Doğru’lar sizlerle olsun…

Not;

03 Ocak 2021 günü buluşmak dileğiyle…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP