Boşanma gerekçesi geçim sıkıntısı…

Boşanma gerekçesi geçim sıkıntısı…

ABONE OL
29 Kasım 2021 15:25
Boşanma gerekçesi geçim sıkıntısı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son zamanlarda yapılan bazı yasa değişikliklerine ilişkin açıklama yaptı.

Bedri Yaşar şu değerlendirmelerde bulundu:

Teslim mekanlarının nasıl, nerede, kaç adet kurulacaktır?

Bu mekanların sayıları boşanma vakalarındaki çocuk teslimlerinde ne kadar yeterli olacaktır?

Bu sayı neye göre belirlenecektir?

Kurulacak olan Adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğünce kurulacak olan mekanlarda bulunacak personelin niteliği, niceliği belirsizdir.

Bu kişiler nasıl seçilecektir?

Kriterler ne olacaktır?

Diğer önemli bir husus ise burada çalışacak olan uzmanların muhatap oldukları çocukları ve gelen aileleri tanımıyor olmasıdır.

Uzmanlar teslim öncesinde çocukla irtibata geçip; teslim edileceği babası ya da annesinden şiddet görüp görmediğini, cinsel tacize maruz kalıp kalmadığını sorgulamalı; oraya gidip gitmek istemediğini iyice araştırmalı ve çocuğun fikrini almalıdır.

Uzmanlar aileyi ne kadar yakından tanıyacaklardır?

TUİK’in 25 Şubat 2021 tarihinde yayınladığı verilere göre son 1 yıl içerisinde 135 bin çift boşanmış; bu boşanmalardan ise 124 bin 700 çocuk etkilenmiştir. Bu küçümsenmeyecek bir rakamdır. İstatistiklere bakıldığında son 5 yılda evlilikler azalırken; boşanmalar artmaktadır. Boşanma gerekçelerine bakıldığında ise en çok “şiddetli geçimsizlik” adı altında ekonomik geçim sıkıntısı olduğu görülmektedir. Aile Bakanlığı istatistiklerine göre 2018 yılsonu itibariyle kuruluş bakımı altında bulunan çocuk sayısı 14bin; koruma altına alınmadan aile yanında destek verilen aile sayısı 119 bin 500’dür.

Meclis çatısı altında icra ve iflaslarda alımları kolaylaştırmaya yönelik değilil, asıl ekonomik refahı artırmaya yönelik kanun tekliflerini görüşmemiz gerekir.“

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP