“15 Temmuz’u finanse edenleri, kırmızı halıyla karşıladınız…”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “15 Temmuz’u finanse edenleri, kırmızı halıyla karşıladınız…”

“15 Temmuz’u finanse edenleri, kırmızı halıyla karşıladınız…”

ABONE OL
30 Kasım 2021 17:52
“15 Temmuz’u finanse edenleri, kırmızı halıyla karşıladınız…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Halktan kopuk bir insanın bu feryadı dinleme, bu feryadın getirdiği sorunları çözme gibi bir düşüncesi olamaz. Onlar Lale Devri’nde yaşıyorlar.

‘Faizleri indireceğim’ diyorsun kimin faizini indiriyorsun? Çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi, yok. Kimin faizini indirdin? Bir de çıkıyor ‘ben faize karşıyım’ diyor. Peki bu ne?

Türk-İş Hak-İş ve DİSK ortak açıklama yaptı. Öncelikle demokrasi açısından üç konfederasyona saygı duyarız.

Şu soruyu sordum: Şimdi sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun. İyi de, ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi, CHP mi yönetiyordu? Sen yönetiyordun. 20 yılın sonunda geldin ‘ekonomide kurtuluş savaşı vereceğiz…’

Sen eğer bu memlekette ekonomide kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım, bunları yerine getir her türlü desteği vereceğim.

Hemen ekonomik sosyal konseyi topla kardeşim. Bir anayasal kurum olan bu konseyi topla. Sen ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen bu savaşı emeklisiyle, çiftçisiyle, sanayicisiyle vermeyecek misin? Sen bunları siliyorsun defterden.

Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın ‘devlette israfa son veriyorum’ diyeceksin. ‘Kim israf yaparsa, ben bunun hesabını soracağım’ diyeceksin.

Adaletsizliklerden kaçınacaksın kardeşim. Çıkıp diyeceksin ki, devletin dini adalettir, adalete herkes uyacaktır, kim uymuyorsa karşına çıkacağım diyeceksin. Adaleti bile darmadağın ettiler. Adaleti sağlayacağım diyeceksin. Cumhuriyeti kuranları örnek alacaksın. Devlet milletine borçlu olmaz.

Gerçekten ekonomide kurtuluş savaşı vermek ve başarılı olmak istiyorsan devlette liyakati sağlayacaksın. Devleti soyanları, rüşvet alanları, yolsuzluk yapanları devlet yönetiminden süratli şekilde ayıracaksın. Ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? İçişleri Bakanı’nı çağıracaksın. Diyeceksin ki ‘Sen bizi rezil ettin. Kim bu 10 bin dolar alan siyasetçi. Benim etrafımda gezenlerden birisi mi?’ diye soracaksın.

Rüşvetçileri, yolsuzluk yapanları, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri devletten uzaklaştıracaksın. Devleti soyanları, devlet yönetiminden ayıracaksın, süratlı bir biçimde ve bunu taahhüt edeceksin. Ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyacetçi kim açıklayacaksın. İçişleri Bakanı’nı çağıracaksın, diyeceksin ki benim etrafımda mı bu 10 bin dolar rüşveti alan.

Bu beş maddeyi, vicdanı olan herkes, hangi partiden olursa olsun bir tek Allah’ın kulu çıkıp da yanlış diyemez. Bunları Erdoğan’ı sevdiğim için mi söylüyorum? Hayır efendim ülkemi sevdiğim için.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliaht prensi havaalanında karşılandı. İstiklal Marşları okundu daha düne kadar ‘şerefsiz’ diyordunuz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz’u finanse edenleri, planlayanları, onları koruyanları kırmızı halıyla karşıladı.

Bir kamuoyu araştırması yapılıyor. ‘Birleşik Arap Emirlikleri’nin yatırım kararıyla ilgili hangisi sizin görüşünüzü daha çok yansıtır’ diye soruluyor. İki seçenek var. ‘Türkiye’ye yatırım yapmak için gelmektedir’ katılanların yüzde 35,4’ü böyle diyor. Yüzde 64,6’sı ‘Türkiye’de ucuzlayan şirketleri almak için gelmektedirler’ diyor. Vatandaş gerçeği gayet görüyor.

Gazetelere bir şey yansıdı. Bunlar geldiler, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış. Buradan Erdoğan’a ve BAE veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına ASELSAN’ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP