Erdal İnönü 14. yılında anılıyor…

Erdal İnönü 14. yılında anılıyor…

ABONE OL
31 Ekim 2021 11:58
Erdal İnönü 14. yılında anılıyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk fizikçi, bilim insanı siyasetçi Erdal İnönü, yaşamını yitirmesinin 14. Yılında anılıyor…

Bir döneme devlet adamlığı, dürüstlüğü, nezaketi, kibarlığı ile damga vuran İnönü, sosyal medya üzerinden sevenlerince anımsandı.

Twitter üzerindeki paylaşımların bazı şöyle:

Ekrem İmamoğlu
Tevazu, erdem ve güler yüz onu özetleyen en güzel kelimelerdendi… #Erdalİnönü’yü vefat yıl dönümünde rahmet ve saygı ile anıyorum.
Av.Mahmut TANAL
Bilim insanı kimliğiyle ön plana çıkmasının yanı sıra siyasette sadeliğiyle, güler yüzüyle, uzlaşmacı tutumuyla, demokratik duruşuyla iz bırakan Prof. Dr. Erdal İnönü’yü, vefatının 14. yılında özlemle, şükranla ve rahmetle anıyorum.
Tuncay ÖZKAN
Birlikte çalışmaktan onur duyduğum sayın Erdal İnönü’yü aramızdan ayrılışının 14.yılında saygı ve özlemle anıyorum. #Erdalİnönü
Özgür ÖZEL
Varlığıyla Türkiye siyasetine büyük bir kalite katmış, sosyal demokrasiye büyük katkılar sunmuş, saygıdeğer bilim insanı Genel Başkanımız #Erdalİnönü‘yü vefatının 14’üncü yıldönümünde saygıyla anıyorum.
Can Dündar
Biri Kurtuluş Savaşı’nı kazanan paşanın oğluydu; diğeri yoksul bir aileden geliyordu. Ama ilki, halktan biri gibi yönetti ülkeyi,diğeri sarayda sultan oldu. İlki zarif bir tevazuu öğretti Türkiye’ye; diğeri görgüsüz bir şaşaayı. Ölüm yıldönümünde #Erdalİnönü’yü saygıyla anıyoruz.
Veli AĞBABA
Türkiye’de sosyal demokrasi için büyük emek harcamış,değerli bilim insanı, dürüst ve mütevazi kişiliği ile siyasetin beyefendisi #Erdalİnönü‘yü vefatının 14. yılında saygı ve özlemle anıyorum.
OlayNet.Net
#Erdalİnönü bir döneme adı kazınmış bilim insanı/ politikacı… kimseye benzemeye çalışmadı, ağır suçlamaları fizik kuralı gibi işledi/ sorguladı, yurttaş için diğerlerine hiç benzemiyordu, bağırmıyordu, tehdit etmiyordu, anlamaya çalışıyordu… verdiklerinle hep yaşayacaksın…
Ali Mahir Başarır
Gülen yüzü ve mütevazı kişiliği ile daima hatırlayacağımız, Türk siyasetinin örnek ismi, değerli bilim insanı, saygın devlet adamı Erdal İnönü’yü saygı ve minnetle anıyorum.
Gamze TAŞCIER
Türkiye siyasi tarihinin en saygın isimlerinden, güleryüzlü, nüktedan ve mütevazi kişiliğiyle kendisine oy versin vermesin herkesin sevgisini kazanan, çok değerli bilim insanı #Erdalİnönü’yü vefatının 14. yılında hasretle ve saygıyla anıyorum.
Yılmaz Büyükerşen
Türk siyasetinin gülen yüzü, hoşgörünün, uzlaşmanın yılmaz savunucusu ve bilim insanı #Erdalİnönü’yü vefatının 14. yılında saygı ve özlemle anıyorum.
Soner Çetin
Mütevazı kişiliği, güler yüzü ve bilgeliği ile daima hatırlayacağımız Türk siyasetinin örnek ismi, değerli bilim insanı #Erdalİnönü’yü 14. ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum.
Gürsel Erol
SHP Genel Başkanlığı döneminde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinde bulunduğum dürüst siyasetçi, örnek bilim insanı Prof. Dr. Erdal İNÖNÜ’yü aramızdan ayrılışının 14’üncü yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum. #Erdalİnönü

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP