“Yönetemiyorlar, yönetemediklerini iyi biliyorum”

“Yönetemiyorlar, yönetemediklerini iyi biliyorum”

ABONE OL
10 Eylül 2021 16:54
“Yönetemiyorlar, yönetemediklerini iyi biliyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesi’nin toplu açılış töreninde, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

* Özellikle engellilere daha fazla pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Ama maalesef çoğu kez engellileri kentte, evde hapsediyoruz. Onların eğitimine yeterli önemi, yeterli desteği vermiyoruz.

* Bu bağlamda, bugün burada açacağımız ‘Engelsiz Köy’ gerçekten son derece güzel. Pozitif ayrımcılık yapmışsınız, yoksul bir mahallede kurmuşsunuz. Bu açıdan son derece değerli ve önemli.

* Çünkü yeni bir siyaset anlayışını, ahlaklı bir siyaset anlayışını, adalete dayanan bir siyaset anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dostlarımızla beraber yapıyoruz bütün bunları.

* Bizim belediye başkanlarımız, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla çok daha geniş bir kitleyi belediye başkanlarımız kucaklıyorlar. Dedim ki, ‘Ayrımcılık yapmayacaksınız.’

* Ama yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor. Onlar kentin kültüründen, kentin olanaklarından yeteri kadar yararlanamıyorlar.

* İktidar sahipleri oturup kalksınlar CHP’li belediyelere, İYİ Partili belediyelere, Saadet Partili belediyelere teşekkür etsinler. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı emin olun çok daha büyük felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalırdı. Yönetemiyorlar, yönetemediklerini gayet iyi biliyorum.

* Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine tabi ana tema doğal olarak benim, ‘Bay Kemal’ onun ana teması… Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak bir kişi, engellerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir.

* Engelliler var mı bu ülkede? Var. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor boş. Kardeşim sen benimle uğraşacağına, engellilerin boş kadroları var ya, atasana oraya. Engel mi var buna? Engel yok. Dolayısıyla o kişiler ülkeyi yönetme konusunda kısır bir anlayışa sahipler.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP