“Gölet projeleri, temel olarak kaldı”

“Gölet projeleri, temel olarak kaldı”

ABONE OL
7 Eylül 2021 08:50
“Gölet projeleri, temel olarak kaldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve belde gezilerini aralıksız sürdürüyor. Meclis’in tatil olduğu bu dönemde, Niğde ‘de 70 köyü ziyaret eden Gürer, sorunları yerinde dinleyip görmeye devam ediyor.

Gürer, ilçeye bağlı Halaç köyünde, yapımına 2017 yılında başlanan ve 3 yıl içinde tamamlanarak 2020’de hizmete gireceği açıklanmasına rağmen, aradan geçen 4 yıl içinde halen yüzde 40’lar seviyesinde kalan gölet alanında köylülerle bir araya geldi.

Halaç köyü sakinleri, CHP Milletvekili Gürer’e, göletin süresi içinde yapılamaması nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını anlattı. Köylüler, “Bu bölgede gölete en çok ihtiyacı olan köy Halaç köyüdür. 4 yıl önce  buraya gelip gölet için temel attılar. 3 yıl içinde biteceği ve tarım alanlarının sulanmaya başlayacağı söylendi. Fakat aradan 4 yıl geçmesine rağmen ne gölet var, ne de su. Kuraklığında etkisiyle tarlalarımız, bağımız bahçemiz hep kurudu. Yetkili kurumlara defalarca kez müracaat ettik ama bir sonuç alamadık” dediler.

ÖDENEĞİ YETERSİZ BULAN MÜTEHAHHİT İŞE BAŞLAMIYOR 

Göletin süresi içinde neden yapılmadığına dair, kendilerine verilen bilgileri de aktaran köylüler, “Buranın müteahhidi, ödenek yetersizliği nedeniyle göleti tamamlamaya yanaşmıyor. Bu yıl için sadece 1 milyon TL ödenek aktarıldığını, müteahhidin ise bu miktarı yetersiz bularak, göletin yapımına devam etmediğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise iktidara çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

“Her seçim öncesi temel atıp, seçimden sonra unutulan yatırımlar ne yazık ki köylüyü, vatandaşı perişan ediyor. Halaç köyünün tarım alanları gölet yapılmadığı için ve kuraklığına etkisiyle adeta kavrulmuş. Köylüler gölet istiyor,  tarım alanları su bekliyor. Seçim öncesi oy avcılığı için başlayan çalışmalar ne yazık ki seçim sonrasına unutuluyor.

İmrahor, Çanakçı, Güney, Maden, Horoz, Darboğaz, Karanlıkdere, Himmetli gibi köyler ne yazık ki gölet beklentileri karşılık görmediği için bu yerlerdeki tarım alanlarında sulu tarım yapılamamaktadır. Kuraklık nedeni ile Kılavuz, Porsuk, Postallı gibi köylerde göletlerdeki su seviyesi de çok düşmüş durumdadır. Darboğaz göleti sorunu ise yıllardır çözüm beklemektedir.

İktidarın söylemleri ile pratikte uygulananlar aynı değil. Köyler şu anda kuraklık nedeniyle adeta kavruluyor. Ancak iktidarın söylemlerine bakarsanız, sanki sulama suyu sorunu yok. Gidip köy ve kasabaları gezsinler ve insanların ne kadar mağduriyet yaşadığını görsünler.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP