“Gençlerin yaratıcı gücünün değeri çok büyüktür..”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Gençlerin yaratıcı gücünün değeri çok büyüktür..”

“Gençlerin yaratıcı gücünün değeri çok büyüktür..”

ABONE OL
27 Eylül 2021 08:22
“Gençlerin yaratıcı gücünün değeri çok büyüktür..”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında İzmir Anakent Belediyesi tarafından Fuar İzmir’de yaşama geçirilen Kule İzmir – Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi’nin açılışını yaptı.

“Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Benim umudum sizsiniz. Sizler Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve oy kullanacak. Kullandığı oyla Türkiye’ye demokrasiyi, özgürlüğü getirecek. Türkiye’nin önündeki bütün engelleri sizler kaldıracaksınız. Gazi Mustafa Kemal’in iki temel kuralı, ilkesi vardır. Birincisi siyasi bağımsızlıktır. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der. Bayrağımın altında özgürce yaşamak isterim. Ama bu özgürlüğün kalıcı olmasını hep istemiştir. Bunun yolunu da ikinci ilkesiyle ortaya koymuştur. Yine Mustafa Kemal’e göre, savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça siyasi bağımsızlığımızı koruyamazsınız. Gençlerin yaratıcı gücünü kullanarak Türkiye ekonomisine yapacakları her katkının değeri çok büyüktür. Bu kulede gençlerimiz yeni çalışmalarını, projelerini hayata geçirecekler. Umuyoruz ve diliyoruz sadece İzmir’de, Türkiye’de değil dünyada ses getiren çalışmalarınız olsun. Değişecek güç gençlerde. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Dünyayı değiştiren sizsiniz, Türkiye’yi de değiştiren sizler olacaksınız. Sizlere sonuna kadar güveniyorum.

Genç özgürlüğüne düşkün insan demektir. Genç demek kimsenin etnik kimliğine, inancına ve yaşam tarzını sorgulamayan kişi demektir. İnsana insan olarak bakıp değer veren kişi demektir. Sadece insana değil dünyada yaşayan bütün canlılara saygı duyan insan demektir. Gençler özgürlüğüne düşkün ama bugün bir tweet attığınız zaman ‘başıma bir şey gelir mi’ diye düşünmese de anneniz ve babanız sizi uyarıyor ‘aman oğlum sakın bunu yapma başın belaya girer’ diye. Sözüm söz, beraber iktidar olduğumuzda istediğiniz tweeti özgürce atabileceksiniz. İstediğiniz zaman beni de özgürce eleştirebileceksiniz. Bu kapıyı size sonuna kadar açacağım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP