“Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var”

“Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var”

ABONE OL
27 Ağustos 2021 13:55
“Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ile Karadağ’ya yapacağı ziyaretlerin öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, burada gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken, gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“Bosna Hersek çok kültürlü yapısıyla güvenlik, istikrar ve kalkınmasına büyük önem verdiğimiz Balkan coğrafyasının kilit bir ülkesidir.

Biliyorsunuz büyükelçiliğimizi Kabil Havalimanı’nın içindeki askeri bölüme taşıdık. Bizim büyükelçiliğimiz bu tür faaliyetlerini sürdürüyor.

Kimlerin nasıl, ne tür eleştiriler yaptığını bilemem. Herkes istediği eleştiriyi yapabilir.

Bizim de kiminle nerede, ne zaman, ne gibi görüşmeler yapacağımız için kimseden izin almak gibi bir lüksümüz de yoktur.

Biz şu anda büyükelçiliğimizi Kabil Havaalanı’nın içerisindeki askeri bölüme taşıdık ve bizim büyükelçiliğimiz oradaki askeri bölümde bu tür faaliyetlerini sürdürüyor. Görüşmelerimizin ilkini de orada Taliban ile ilgili olarak ilk görüşme, 3,5 saat süren bir görüşmeyi, büyükelçiliğimiz nezaretinde orada arkadaşlarımız sürdürdüler. Ondan sonraki süreçte de gerekirse burada yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak. Bu tür görüşmelerle süreci bir defa sağlıklı yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Onların beklentileri nedir, bizim beklentimiz nedir, bütün bunları görüşerek yapacaksınız. Görüşmeden bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Bu bakımdan da diplomasi diyorsanız, tabii bu insanlara şunu da söylemek lazım, diplomasi nedir arkadaş? İşte diplomasi budur. Bunu da birinci derecede kimler yürütür? Dışişleri yürütür, Dışişlerinin temsilcileri yürütür, siyasiler yürütür. Yaptığımız iş budur. Tabii şu anda da arkadaşlarımız bunu kararlılıkla sürdürmektedir

Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var, bize. Bu konuda şu anda henüz verilmiş bir kararımız yok.

Şu anda İçişleri Bakanlığının kayıtlarında kayıtlı, kayıtsız, Afganistan’dan mevcut göçmen sayısı 300 bin. Bizler göç olayında çok hassasız. İran sınırından Irak ve Suriye sınırına kadar neredeyse her yeri duvarlarla örüyoruz. [Almanya’nın] Türkiye’yle çalışma tespiti, geç alınmış bir karar. Herkes Afganistan’ı terk ederken biz Afganistan’ı terk etmedik.

Bu yıl sonu itibariyle Merkez Bankası’nın döviz rezervi 115 milyar doları bulacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP