“15 Temmuz demokrasi için kullanılmadı…”

ABONE OL
13 Temmuz 2021 13:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kahramanmaraş İl Kongresi’nde konuştu. Konuşmasında, 15 Temmuz’a büyük yer ayıran Babacan, darbelerin kan, zulüm, gözyaşı anlamına geldiğini, acısının on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında yaşandığını anlattı.

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz sürecini demokrasiden, hukuk devletinden yana kullanmayıp, tersi yönde kullandığını ileri sürerek şunları söyledi:

“15 Temmuz sadece senede bir gün anılacak ve unutulacak bir tarih değildir.  Bize düşen; demokrasimize sahip çıkan vatandaşlarımızın emanetine sahip çıkmaktır. O emanet, Türkiye’nin bir daha sabah erken kalkanın, gece geç yatanın darbe yapacağı bir ülke olmasına izin vermemektir. Tankların gölgesinde, namluların ucunda darbe planları yapanların, bütün heveslerini kursaklarında bırakmaktır. Halkın oylarıyla seçilmişleri silahla, baskıyla sindirmeye çalışanlara göz açtırmamaktır. Devlet kurumlarına yapılan personel atamalarında sadece ve sadece liyakati esas almaktır.

15 Temmuz Demokrasi Direnişi; güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabilirdi. Sayın Erdoğan bunu tam tersi yönde kullandı. 84 milyonu tek imzaya mahkûm ettiği bir dönem başlattı. Her türlü krizin vazgeçilmezi olan, krizlerin ortağı Devlet Bahçeli de bu yolda onu yalnız bırakmadı. 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP