Mehmet Boynukalın’a yanıt…

ABONE OL
1 Mayıs 2021 11:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım” diyerek bizlerden helallik isteyen Ayadofya eski imamı Bay Mehmet Boynukalın’a tüm dost arkadaş ve fikirdaşlarım adına cevabımdır;

Bay Boynukalın Eski Başimam; (Hem de prof)

Sanırım;“vergilerimizden hissene düşen pay ile, -HEPİMİZDEN HELALLİK KOPARMAK ADINA- BİR ÇEŞİT RÜŞVET KARŞILIĞI- hepimize kaliteli pamuk aldığınızı söyleyerek bir“HARAM- eyleminin içinde bulunduğunuzu peşinen kabullendiğinizin farkında mısınız?.

Buradan peşinen bir özür borçlusunuz kullara.

Bu kadar da değil. O haramın günahı için de Allah’tan dileyeceğiniz af Allah ile aranızda olsa da kulları da ilgilendirir değil mi?

Kuldan özür, Allahtan af dilemenin ne yüce bir erdem olduğunu sahip olduğunuz “sıfat” size mutlaka öğretmiş olmalı.

Ne var ki, haklarını helal etmeyen kullara olan borcunuz “kaliteli” de olsa bir tutam – RÜŞVET- pamukla ödenecek kadar basit, hafif ve ucuz değil. Doğrudan kul hakkı zira!…

Bilin ki, bir tutam pamuk karşılığı, böylesi bir kul hakkı için, size helallik verecek kadar basit  -SATILMIŞ- bir tek kul bulamazsınız.

İşin “HARAM” faslı da, yüce kattan dilenecek bir “AF” ile geçiştirilecek kadar, basit, hafif ve ucuz olmamalı değil mi?

Zira kul hakkı doğrudan Allah’ı değil kulu ilgilendirir ancak

*

Anlaşıldığı kadarıyla, akıl, izan, ahlak ve vicdandan uzak zatınıza ait o başa ait gövdenin deliği az pamukla doldurulabilir değildir. Bu durumu göz önünde tutarak, deriz ki; bizler için zahmet buyurduğunuz pamuğun tamamını“önce can” diyerek elinizde tutun.

Tanımadığınız kişiler için o “kaliteli” pamuğu , nasıl olsa kabul görmeyeceği için, heder etmeyin. Kendinize saklayın. Kefeninizin cebinde hazır dursun.

*

Bizler de zatınız için canı gönülden duacıyız.. Ve az da değiliz. İçimizden birisinin duasını kabul buyurur Yüce Yaratan!..

“Bizler için temin edildiği söylenen o kaliteli pamuğu kulun Mehmet Boynukalın’a nasipeyle Allah’ım. Amin!…

*

Hak arama adına durumdan vazife çıkarmayı görev bilen

Vatandaş HALİL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP