Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uluslararası Sağlık ile İş Dünyası İş İnsanları Derneği (USİKAD) tarafından düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda kadın girişimcilerin ülke ekonomisine sunduğu katkıları değerlendirdi.
Bolat, kadın girişimciler ile iş insanlarının çabaları sonucu ulaşılan dış satım hacminin 62 milyar doların üzerine çıktığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı olarak kadın girişimcileri desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Bolat, kadınların dış satımda daha güçlü yer almalarını sağlamak, iş yaşamında fırsat eşitliğini büyütmek adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.
Fırsat eşitliği vurgusu
Toplantıda, kadınların iş dünyasındaki yerinin sağlamlaştırılması, küresel pazarlara erişimlerinin kolaylaştırılması yönündeki adımlar ele alındı. Bakanlık, kadın girişimcilere yönelik destek paketleri ile teşviklerin artarak süreceği bilgisini paylaştı.


