İnsanlık durumları; bitmez hiç sorunları

ABONE OL
3 Mayıs 2021 11:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kim demiş ki karışılmaz Tanrı’nın/Doğa’nın/Tabiat’ın işine?

Değil mi ki açgözlü, doyumsuz insanlar var aramızda; karışırlar ve çomak sokarlar bu düzenin gidişine…

Oynarlar her şeyin; eniyle de, geniyle de…

Değiştirirler doğal olan ne varsa; yaratırlar istedikleri biçimde…

Çünkü onların ne gözleri doyar, ne de karınları; deveyi hamuduyla yutmayınca…

Yalnızca hibrit tohumlar, GDO’lu besinler bağlamında değildir sözlerimiz; bir de Doğa Anamız’ın düzenine karışmalarına yöneliktir yakınmamız ve öfkemiz…

Özellikle de şu toprak çalma konusuna yöneliktir sözlerimiz…

Konuya ilişkin örnekler mi istersiniz? İşte sıra, sıra; bir kaç tanesi burada…

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Orleans kenti; Missisipi Nehri’nden çalınan topraklar üzerine kurulmuş.

Hollanda ülkesini sorarsanız o da denizden çalınan toprakların üzerinde…

Durumlar böyle olunca, Batılı Akiller böyle bir kentleşme uygulaması gerçekleştirince, Batılı’nın iyi yanlarını değil de her dem yanlışlarını örnek alan Türkiye’nin egemenleri; aynı yolu, yöntemi izlemez mi? İzler ki hem de nasıl… Ne kıyı koruma alanlarına özen gösterir, önem verir, ne de dere yataklarına saygı duyar. Bıkmadan, usanmadan ve utanmadan; denizlerden, göllerden, derelerden sürekli toprak çalar. Deniz kıyılarını, dere yataklarını yapılaşmaya açar, sel ve heyelan felaketlerinin ardından yaşanan can ve mal kayıplarına ilişkin sorumluluklardan da kaçar.

Doğa bu; alır eninde, sonunda kendisinden çalınanı… Üstelik de geri alırken, suçluların verir cezasını… Ama “kendini Dünya’nın Efendisi sayan” insan soyu nedense akıllanmaz, uslanmaz ve yaşanan acılardan da ders almaz.

Yalnız bizde mi? Elbette ki Batı’da da tutum ve davranışlar hiç değişmez, yaşanan felaketlerin ardından da bu hırsızlıklar sürer gider ne yazık ki…

Örneğin; 2005 yılında yaşanan Katrina Kasırgası, bilindiği gibi en çok can ve mal kaybını işte bu Missisipi Nehri’nden çalınan topraklar üzerine kurulmuş olan New Orleans kentinde yaşattı.

Bize ne bunlardan, Okyanus kıyısında değil ki ülkemiz diye denizlerden, göllerden, derelerden toprak çalmayı sürdüren doyumsuz yaratık; olmasa da sen de geleceği düşünmeye yönelik bir mantık… Ne yazık ki ülkemiz artık; tropik iklim kuşağına özgü özellikler taşımaktadır. Çünkü insan eliyle bozulan Doğa’da iklim değişikliği yaşanmaktadır. Sonucunda ölümcül kasırgalar ülkemiz topraklarında da gerçekleşmektedir.

Batılı’nın yanlışlarını almasını, Batılı’yı “taklit etmesi”ni pekiyi beceriyorsun da… Batılı’nın yaşadığı felaketlerin bir gün senin de başına gelebileceğini neden düşünmüyorsun?

Didim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP