İran lideri Mücteba Hamaney, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD ile imzalanan mutabakata ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Hamaney, ABD’nin mutabakatı yeniden ihlal ettiğini öne sürerek Washington yönetimini eleştirdi.
Paylaşımında ABD Başkanı’nın imzasının güvenilir olmadığını savunan Hamaney, “Büyük Şeytan’ın mutabakatı tekrar ihlal etmesi, ABD Başkanı’nın imzasının ne kadar değersiz ve geçersiz olduğu gerçeğini bir kez daha herkese ispatlamıştır. Zorbalık ile vahşet, ABD zihniyetinin ayrılmaz parçasıdır.” sözlerini kullandı.
“Ulusal çıkarları korumayı sürdüreceğiz”
Hamaney, İran halkının yasama, yürütme ile yargı erkine duyduğu güveni koruyacağını belirtti. Ülkenin ulusal çıkarlarının savunulması için çalışmaların süreceğini vurgulayan Hamaney, birlik ile dayanışmanın önemine dikkat çekti.
ABD’ye uyarı
Açıklamasında ABD’ye yönelik uyarılarda da bulunan Hamaney, Washington yönetiminin “savaş çığırtkanlığına” devam etmesi durumunda İran ile direniş cephesinin karşılık vereceğini savundu.
Hamaney, İran Silahlı Kuvvetlerinin son günlerde ortaya koyduğu girişimlerin bunun örneği olduğunu belirterek, ABD’nin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.


