Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Trump: “Nükleer silah varsa anlaşma yok”

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalına verdiği mülakatta, İran ile 28 Şubat’tan bu yana süregelen savaş ile bu sürecin yansımalarını ele aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalına verdiği mülakatta, İran

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Fox News kanalına verdiği mülakatta, İran ile 28 Şubat’tan bu yana süregelen savaş ile bu sürecin yansımalarını ele aldı. Trump, İran’ın çekirdek (nükleer) silah edinme çabaları sürdüğü sürece herhangi bir uzlaşmanın olanaklı olmadığını kesin bir dille belirtti.

“Her şey yok edilmiş durumda”

İran’ın savunma gücünün büyük ölçüde kırıldığını ileri süren Trump, “Her şey yok edilmiş durumda. Hava savunma donanımları yok, radarları yok, önderleri yok. Şu anki önderler yeni bir yönetim, tamam mı? Açıkçası, karşılaştırınca oldukça ussal (makul) olduklarını düşünüyoruz. Gerçekten yeni bir yönetim ile bence çok iyi gidiyoruz” sözlerini kullandı.

Nükleer kırmızı çizgi

Trump, İran ile yürütülen sürecin temelinde nükleer silahsızlanmanın yattığını vurguladı:

“Yani ortada hiçbir uzlaşma yok. Bu bütün mesele, nükleerin olmamasıyla ilgili. Onlar nükleer silaha sahip olamazlar. Eğer ellerinde nükleer bir silah olsaydı, bir süre daha onlarla uğraşmak durumunda kalırdık.”

“Yıkmak kolay, yapmak zor”

Askeri gücün yıkıcı etkisine de değinen ABD Başkanı, tüm köprülerin, enerji ile elektrik santrallerinin bir saat içinde yerle bir edilebileceğini ancak bunu tercih etmediklerini söyledi. Trump, “Bir gün yeniden kurmanız gerekir. Bir köprüyü yeniden yapmak 10 yıl sürer; Trump olsanız bile çok uzun sürer” diyerek altyapıya zarar vermekten kaçındıklarını ifade etti.