DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

9721.01

%
“Ekonomide zor dönemleri geride bırakıyoruz…” 
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Ekonomide zor dönemleri geride bırakıyoruz…” 

“Ekonomide zor dönemleri geride bırakıyoruz…” 

ABONE OL
27 Eylül 2024 18:30
“Ekonomide zor dönemleri geride bırakıyoruz…” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’de bulunan Türkevi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekonomide artık zor dönemlerin geride bırakıldığını söyleyen Erdoğan “Uyguladığımız programın başarısını artık bizden çok uluslararası kuruluşlar ortaya koyuyor. Bizim şu an odaklandığımız konu, milletimizi zorlayan enflasyon meselesidir. Enflasyonu dizginlemeye başladık ve kalıcı dezenflasyon sürecini başlattık. Enflasyonda anlık değil, ayakları yere sağlam basan bir gerileme görüyoruz ve bu hızlanarak devam edecek” dedi.

Türkiye’nin BRICS’e katılım tartışmalarını da değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

“Her şeyden önce bizim BRICS ve ASEAN’da yer almamız, buralarda görünmemiz, inanıyorum ki bölgelerin aritmetiğini de değiştirecek. Çok daha farklı bir yapının inşasına vesile olacak. Orta Asya, Rusya, Baltık bölgesi ya da Uzak Doğu ile ilişkilerimiz kadar Kıta Avrupası ve Amerika ile de bağlarımızın bulunduğunu bir kenara koyamayız. BRICS ve ASEAN bizim için özellikle ekonomik iş birliklerimizi geliştirmek için fırsatlar barındıran yapılar. Bu yapıların içinde yer almak NATO’dan vazgeçmek anlamına da gelmiyor. Bu ittifak ve iş birliklerinin özellikle birbirinin alternatifi olduğunu düşünmüyoruz. Bugünün dünyasında bazı uluslararası gerilimler olsa da soğuk savaş dönemi çok geride kaldı. Bize ‘BRICS’e ya da başka bir yapıya girmeyin’ diyenlere baktığınızda yıllardır parçası olmak için çalıştığımız Avrupa Birliği’nin kapısında bizi yıllarca bekletenlerle aynı kişiler. Biz bunlara bakarak asla geleceğimizi belirleyemeyiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP