DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Şimşek’e karışmıyorum, kendi karar veriyor!” 
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Şimşek’e karışmıyorum, kendi karar veriyor!” 

“Şimşek’e karışmıyorum, kendi karar veriyor!” 

ABONE OL
10 Kasım 2023 13:39
“Şimşek’e karışmıyorum, kendi karar veriyor!” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısında yerel seçim startını resmi olarak verirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, toplantıda bir MKYK üyesi, narenciyede son 30 yılın en çok hasadının olduğunu, ancak maliyetlerin çok yükseldiğini ve destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine Erdoğan, “Mehmet Bey nerede? Ben Mehmet Bey’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor” diyerek sözü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bıraktı.

Şimşek de narenciye konusunda üreticiye uzun yıllardır destek verildiğini belirterek, “Yine elimizden geleni yapacağız ama bununla ilgili bir düzenleme yapılmalı” dedi.

Yüksek faize karşı olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, göreve geldiğinden beri faiz artışını destekleyen Hazine Bakanı Şimşek’e karışıp karışmadığı tartışma konusu oluyordu. Son olarak politika faizi yüzde 35’e yükseltildiğinde Erdoğan’ın Şimşek’i uyardığı iddia edilmiş, Cumhurbaşkanlığı ise bu iddiayı yalanlamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP